Avatar

Et lille tog i Tønder 1933

af Morten Flindt Larsen, København K, 26/4 2024, 22:31 (11 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

Togplan 6 fra 1934 fortæller, at en del tog på strækningen Tønder-Bramming var oprangeret MT-EH-FC fra Tønder. Større tog Tønder-Bramming-Esbjerg blev kørt med damp og en oprangering omtrent således: Maskine-EH-CZ-CD. De to sidstnævnte hed fra 1941 CV og CUK, og det passer med den stamme, der kan skimtes i spor I. Nogle af disse tog medtog stykgodsvogne.
Tog fra Tønder til Sønderborg var oprangeret Maskine-EH-CS-CZ-CD, hvor CS er en bogiekupévogn. Det kan derfor også godt være sådan et tog , der holder i spor I.
For fuldstændighedens skyld: Tog til og fra Süderlügum blev kørt med en stamme EH-FE, trækkraften er ikke nævnt, men kan godt have været en MT. Så det kan være et tog fra Süderlügum, der ses i det nærmeste spor, men så passer det ikke med FC-vognen. Så det er toget til Ribe og Bramming, der er nærmest.

Venlig hilsen
Jens

Det var godt nok et lille tog til Bramminge, så. Det forklarer, at toget holder i et spor fjernest fra staionsbygningen. Der kørte nu MT og FC også til Sønderborg, vel mere eller mindre de samme materielenheder i de små tog til Bramming.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak