Sommerkøreplan 1974

af Martin Wilde, 29/4 2024, 18:35 (17 dage siden) @ NoahDK

Som ung jernbaneentusiast - jeg var lige fyldt ni år måneden før - husker jeg, at køreplansskiftet inden indførelsen af timedrift med intercitytog København - Århus var meget omtalt i medierne dengang. Sågar TV-Avisen producerede et indslag, og det var godt nok sjældent, der var noget om tog i fjernsynet dengang. Der var jo kun en kanal.
Min anbefaling til dig vil være at søge i Mediastream efter artikler i aviserne fra tiden lige før premieren den 26. maj og også dagene efter. For der var et pressearrangement, hvor medierne var inviteret med på den første afgang med ic-tog søndag den 26. maj kl. 8 om morgenen fra København H. For at det skulle se ud af noget med mange passagerer sådan en tidlig søndag morgen havde DSB - det var vist nok Povl Hjelts idé - inviteret medlemmer af Dansk Jernbane-Klub til at køre gratis med på den første tur til vist nok Nyborg eller Odense. Det sidstnævnte er der sikkert andre her i herreværelset, der kan huske og fortælle om.
Sikkert er det, at Holbæk Amts Venstreblad, som mine forældre holdt dengang, omtalte de nye regionaltog til Holbæk (hver time) og Kalundborg (hver anden time) som intercitytog, hvilket jo var noget fejlagtigt.
Martin


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak