Kreaturtransporter på Aabenraabanen i 1950.erne

af Peter Roland Hansen @, 19/7 2017, 11:01 (2473 dage siden)

I forbindelse med en artikel som jeg er ved at skrive, ville det være dejligt, hvis der var nogle kloge folk på dette forum, der ved noget om dette emne. Selv havde jeg min barndom i byen. og var så heldig at vi boede tæt op af banen Det var min mor nu ikke så glad for af hensyn til vasketøjet, men som lille togtosse var det et eldorado. Jeg har en erindring om nogle store godstog, der kom til byen, formentlig med en D-maskine eller måske MK/FK. Husker også at jeg så godsvogne med TKVJ på siden. Vognene blev kørt på havnen af den lokale O-maskine eller høj F og derefter med skib sydpå. Kunne godt tænke mig om nogen ved noget konkret. Billeder er selvfølgelig velkommen. Jeg har nogle af dem der blev taget af AK,OWL og SVJ.

Kreaturtransporter på Aabenraabanen i 1950.erne

af Peter Roland Hansen @, 19/7 2017, 22:25 (2472 dage siden) @ Aabenraabanen

Hej Peter.
Jeg kender ikke artiklen , men den var fantastisk at læse om min barndom I Aabenraa. Jeg boede på Løgumklostervej og ligesom din onkel kørte jeg selv rundt i byen som 8 årig. Jeg tilbragt meget tid på stationen, og blev gode venner med hende der passede garderoben på stationen. Hun gjorde i øvrigt også rent i de vognen som blev trykket op ved siden af remisen, og senere fik lov til at trille ned til perronen.
Jeg kan godt huske CU vognen som også var forstærkningsvogn og når de kørte mod rødekro stod man på endeperronen og kiggede ind i førerhuset på O-maskinen eller den høje F. Dejlig tid. Jeg bor i Vium nu om dage

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak