Avatar

Ingeniørernes Danmarkshistorie

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 18/3 2024, 09:40 (41 dage siden)

Tillad mig, som "kurator" for Ingeniørernes Danmarkshistorie, at reklamere lidt for dette "opslagsværk"!
400.000+ sider digitaliserede og søgbare med alle udgivelser fra de sammensluttede ingeniørforeninger med samt andre tekniske udgivelser fra Industri- og håndværksforeninger. Fra 1822 - 2013. Flere eksempler på at ansvarlige eller medvirkende fra mange infrastrukturprojekter har beskrevet projektet, dets udfordringer og hvordan det er løst.

Jeg har bemærket at en tidligere jærnbanedirektør har opdaget den og refereret til den og det er jo fint, men dyk selv ned i den og find guld.

IC3 synger jo i et eller andet omfang vel på sidste vers og skal snart på en velfortjent pension og så skal der vel ristes minderuner.

Her er en artikel fra 1984 om tilblivelsen af netop IC3.

Og her en anden.

Eller her en Storebæltsbroen.

Søgning på tværs af alle 400.000 sider er lidt bøvlet, men klik på det først billede, vælg "Søg i arkivet" og sæt flueben i "Søg i alle titler.

Her er et eksempel hvor jeg søger på ordet "statsbanerne" og som sidegevinst kan man se at brugen af ordet klinger ud i begyndelsen af 1970'erne :-)

[image]

Og Ingeniøren, der huset arkivet, har ikke den samme maskinkraft bag som Google, så søgninger tager sin tid.... Så er det sagt.

God fornøjelse!

PS: Ingeniøren / Ing.dk har længe kørt en enquete med titlen "Tidsmaskinen" hvor de hver uge kommer med et nedslag i Danmarkshistorien. Der kan man også finde mange sjove eksempler uden for den ferroviale verden.
PPS:Det er gratis som i gratis!! Det kræver hverken abbonement på Ingeniøren eller medlemsskab af IDA så bare kom igang!

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image][image]

Ingeniørernes Danmarkshistorie

af Steffen Dresler, 18/3 2024, 09:49 (41 dage siden) @ Michael Deichmann

Kære Michael

Din information til at bruge Ingeniørernes Danmarkshistorie kan KUN ANBEFALES.:-)

Der findes MANGE interessante informationer om jernbanerne og dets materiel og bygninger, der - set fra mit synspunkt - er uundværlig, når interessen er i det historiske.

Husk på, at skaberne af jernbanemateriellet gennem tiderne var (maskin)ingeniører!

Bedste hilsener

Steff

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak