Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

S-tog, metro, letbaner

- Åbning af M4
Gå ned Sider: 1 2 [3]
Åbning af M4
Af KKLD. 21/02-24, 11:51.
Citat fra: Anders Larsen Dato 20/02-24, 21:184 minutters drift på Nordhavn gove jo 2 minutters drift mellem Østerport og København H.

Er det ikke tæt på fuld drift.

Tæt på, ja. Men fuld drift er 1½ min, og ikke 2 min.

Hvert fald ifølge https://m.dk/rejser/se-metroens-koereplan/

Åbning af M4
Af Niels Munch. 22/02-24, 10:35.
Metroselskabets pressemeddelelse 22.02.2024:

"Kom til Åben Byggeplads på Mozarts Plads
Søndag den 3. marts får du en unik mulighed for at besøge den underjordiske metrostation Mozarts Plads, møde overborgmester Sophie Hæstorp Andersen samt kunstneren bag stationens udsmykning, se tegninger af stationspladsen og meget mere.
....."


Læs hele pressemeddelelsen inkl. dagens program her: https://m.dk/nyheder/kom-til-aaben-byggeplads-paa-mozarts-plads/ .

M.v.h.
Niels

Åbning af M4
Af mpp. 24/02-24, 22:16.
Jo, den tekniske grænse er vel omkring de 3 minutter mellem togene på hhv M3 og M4 og så det dobbelte i det centrale stræk, selvom jeg mest ser 4 minutter mellem togene i praksis.

Det skal så siges at da det første tog på skærmen var kørt og det næste tog kom op var der 8-10 minutter mellem togene så jeg skulle vente lidt, da jeg først var kommet i fotoposition.

Åbning af M4
Af Niels Munch. 26/02-24, 13:46.
Metroselskabets pressemeddelelse af d.d. 06:30:

"Metrolinjerne M3 og M4 er åbne igen
De to Metrolinjer har været sat på pause siden 10. februar for at teste forlængelsen af M4 til Sydhavn og Valby. Søndag eftermiddag er begge linjer i gang igen efter et succesfuldt testforløb.

"Det er dejligt at vi igen kan byde vores passagerer velkommen på vores to Metrolinjer, M3 og M4. Begge linjer og resten af Metrosystemet kørte igen helt efter planen søndag aften efter et succesfuldt testforløb", siger direktør for Metroselskabet, Søren Boysen.

Test forløb perfekt og hurtigere end forventet
I de to uger, hvor begge linjer var sat på pause, har der været et stort testforløb, et testforløb som gør det muligt at åbne den nye Metrolinje M4 Syd til Valby til sommer:

"Det er aldrig rart ikke at kunne gøre det vi er bedst til – nemlig at transportere vores passagerer rundt med Metroen. Men det sagt, så har vi haft et yderst tilfredsstillende testforløb, så vi til sommer kan give endnu mere Metro til Hovedstaden og vores mange passagerer. Vores test er gået som vi håbede og forventede, og dermed er vi forbi en væsentlig milepæl frem mod åbningen af de fem kommende nye Metrostationen på M4 Syd til Valby, som vi som planlagt åbner til sommer", siger Søren Boysen.

Det var planlagt at de to Metrolinjer M3 og M4 først skulle åbne mandag morgen, men søndag aften blev det muligt at åbne op for passagerne igen:

"Vi gør vores bedste når vi planlægger sådan en testperiode. I sådan en periode sætter vi hele tiden tid af til at kunne dobbelttjekke, og til at vi kan gentage test, hvis det bliver nødvendigt. Men de mange test er gået langt bedre end forventet, og vi har ikke brugt al den tid vi havde til ekstra test – og derfor er vi foran tidsplanen, og kan åbne næsten en dag før forventet", siger Søren Boysen.

Tak til passagererne
Samtidig retter Søren Boysen også en stor tak til de mange passagerer, som har været berørt af lukningen af M3 og M4:

"Det har været to uger med udfordringer for mange af vores passagerer. Selv om vi har haft indsat busser på strækningerne, så er jeg godt klar over at det ikke er det samme, som når Metroen kører. Men trods dette, så er det hele gået over forventning, og vores passagerer har været gode til at navigere i det, det vil jeg gerne sige dem alle tak for", siger Søren Boysen, direktør for Metroselskabet."


M.v.h.
Niels

Åbning af M4
Af metrohenrik, Ringsted. 3/04-24, 08:30.
Sakset fra en valid facebookside:

M4 TIL SYDHAVN OG VALBY ÅBNER DEN 22. JUNI 🇩🇰🎉👏
Vi ved, I har ventet i spænding, men nu er den her – åbningsdatoen! Lørdag den 22. juni slår vi dørene op til forlængelsen af metrolinjen M4 til Sydhavn og Valby👍🥰🤩
Med åbningen kobler vi to nye bydele på metronettet, som betyder, at I fremover kan rejse direkte mellem Orientkaj i Nordhavn og København Syd i Valby.

Det bliver en stor dag – og vi tør godt love, at det bliver en folkefest med underholdning og aktiviteter for beboere, metrointeresserede og resten af København, når vi efter næsten seks års arbejde kan slå dørene op til endnu mere metro i København✂️🚇
Selvom datoen nu er sat, så hviler vi ikke på laurbærrene. Inden vi kan åbne de fem nye stationer, skal stationerne under jorden og stationspladserne over jorden gøres helt færdige. Vi skal også gennemføre de sidste tests af metrolinjen, inden Trafikstyrelsen kan give den endelige tilladelse til at køre med passagerer. Tilladelsen er afhængig af, at tests og dokumentation er i orden og kan først udstedes kort tid, før Metroen er klar til åbning i juni🌳🌻⛲
Ses vi den 22. juni? Vi glæder os i hvert fald til at fejre denne festdag med dig! 👍❤️

Med venlig hilsen

Henrik Værum Høgh

Åbning af M4
Af Niels Munch. 3/04-24, 08:49.
Seneste redigering: 3/04-24, 08:54 af Niels Munch
Metroselskabets egen pressemeddelelse af d.d.:

Du kan ikke se vedhæftede filer. Det er sandsynligvis fordi du ikke er logget ind i forummet.
Tunnelarbejde på M4 Sydhavn. Pressefoto: Bax Lindhardt / Metroselskabet.

"Metrolinjen M4 til Sydhavn og Valby åbner den 22. juni

Lørdag den 22. juni 2024 slår Metroselskabet dørene op til den efterspurgte forlængelse af metrolinjen M4 til Sydhavn og Valby. Med åbningen kobles de to nye bydele tættere på København.
....."


Læs hele pressemeddelelsen her: https://m.dk/nyheder/metrolinjen-m4-til-sydhavn-og-valby-aabner-den-22-juni/ .

M.v.h.
Niels

Gå op Sider: 1 2 [3]
Mogenstrup sidespor og stengrav
Mogenstrup sidespor og stengrav

I Mogenstrup syd for Næstved er der blevet gravet grus i 100 år. Et stort smalsporsnet bredte sig ud i grusgraven og blev befaret af egne hjemmebyggede motorlokomotiver. Mogenstrup blev også kendt for tudehornsvognen og særtog til Mogenstrup Kro.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak