Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

S-tog, metro, letbaner

- Odense Letbane larmer for meget
Et problem som støjer og trækker bedømmelsen af letbanen ned er, at de kører rundt med bremseflader på hjulene. Jeg har lige været på camping på Fyn og Østjylland og benyttede lejligheden til at 'lege med letbane' både i Odense og Århus.
Flere af de vogne jeg oplevede i Odense havde flader på hjulene. Faktisk oplevede jeg kun med en, som havde runde hjul. Den var behagelig at køre med. Og forresten; flere her har skrevet at de har oplevet med lyskurvene. Jeg oplevede, at lysene skiftede til letbanens fordel. så snart toget nærmede sig.
I Århus oplevede jeg ikke 'træskohjul'. Jeg nævnte problemet i Odense til en Århus-fører, som svarede, at den med hjulene havde de været igennem, indtil de lærte at køre ordentligt. Underligt at man ikke lærer af hinanden.
Jeg må da håbe, at Hovedstadens Letbane lærer af de andre, inden de åbner.
PS

Odense Letbane larmer for meget
Af re20000, Jenslev Trinbræt. 30/06-22, 23:52.
Det er den enkelte fører, der skal have rutine i at køre toget udfra trafikkens udfordringer. Det tager tid og skal læres i praksis, ligesom når man skal lære at køre med alt muligt andet. Det kan man ikke skrive en rapport om...

Odense Letbane larmer for meget
Af andersj, Aalborg. 1/07-22, 00:31.
Det kan jo være noget så simpelt som nedbremsning til et standsningssted der kan give flader på hjulene, når man ikke har rutinen.

Der var også problemer med flader på hjulene i den første tid i Lund, men der var problemerne dog massive fordi de ikke havde en maskine til afdrejning af hjulene. De skulle sendes til Oslo og alle togsæt var ude af drift i februar 2021.

Men Variobahn har stadig en rumlen selv med runde hjul. Det kunne være sjovt at prøve en Siemens Avenio til HL af i Odense for at sammenligne. Det gjorde man bl.a. i Graz (hentede sporvogne ind fra andre byer) for at "bevise" at Variobahn var en rumlepeter.

Anders

Kollektiv Trafik Forum:

"Nye støjmålinger retter fokus mod letbane-entreprenører
I første halvdel af maj gennemførte Odense Letbanes rådgiver, Cowi, kontrolmålinger af vibrationer og lavfrekvent støj ved togpassager på 10 udvalgte adresser, der alle ligger få meter fra letbanestrækningen. COWI har analyseret det omfattende datamateriale og nu videregivet en sammenfattende rapport til Odense Letbane P/S."


Læs hele artiklen her: https://www.kollektivtrafik.dk/nye-stoejmaalinger-retter-fokus-mod-letbane-entreprenoerer/2354 .

M.v.h.
Niels

Odense Letbanes nyhedsbrev 12.08.2022:

"Status på letbanens arbejde med støj og vibrationer
Odense Letbane er sammen med sine entreprenører i fuld gang med at finde løsninger, der kan reducere lyd og vibrationer fra letbanetogene."


Se aktuel status på arbejdet: https://www.odenseletbane.dk/nyheder/status-pa-letbanens-indsats-mod-stoj-og-vibrationer .

M.v.h.
Niels

 

Hej,

siden blev opdatered igen igår.

Mvh

Gerhard.

Nu vil man så indsætte busser istedet for letbanetogene i Odense for at redde nattesøvnen: https://fyens.dk/artikel/skal-letbanetog-erstattes-af-busser-om-morgenen-og-sent-om-aftenen-nu-skal-det-undersøges

/ Jan

Citat fra: jaer Dato 29/08-22, 21:16Nu vil man så indsætte busser istedet for letbanetogene i Odense for at redde nattesøvnen: https://fyens.dk/artikel/skal-letbanetog-erstattes-af-busser-om-morgenen-og-sent-om-aftenen-nu-skal-det-undersøges

Det er så ikke afgjort endnu, jf. artiklen.

M.v.h.
Niels

Gå op Sider:[1]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak