Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

Trafikpolitik

- Hamborg-Aarhus Tog
Hamborg-Aarhus Tog
Af chris1728. 5/08-22, 21:01.
Hejsa,

Er der nogen der ved hvorfor forbindelsen fra Hamborg til Aarhus (IC) stopper så mange gange i Sønderjylland?

Tinglev, Roedekro, Vojens, Vamdrup, Lunderskov, ...

Det giver ikke rigtig mening for mig at et internationalt tog stopper så mange gange. Har heller næsten aldrig set nogen bruge stationerne

Hamborg-Aarhus Tog
Af andersj, Aalborg. 5/08-22, 21:38.
Det er en længere historie.

Frem til december 2014 kørte der IC-tog København-Flensburg hver anden time og Aarhus-Hamburg kørte i deres egen køreplan uden stop ved de små stationer i Sønderjylland. København-Flensburg kørte sammenkoblet med København-Esbjerg togene til og fra Kolding.

Fra december 2014 blev denne trafik omlagt til at køre Aalborg-Flensburg, hvoraf to tog fortsatte til Hamburg. Togene kørte sammenkoblet med IC 1xx togene mellem Fredericia og Aarhus.

Fra december 2015 kunne togene fra Tyskland pga. grænsekontrollen ikke længere nå til Fredericia i tide til at koble med IC 1xx togene. Derfor blev de afkortet til Fredericia-Flensburg og Hamburg-togene kørte i deres eget løb lige i røven af IC 1xx togene nordpå og lige foran dem sydpå mellem Fredericia og Aarhus.

Så det korte svar er at de indgår i takttogene mellem Fredericia og Flensburg og at der ikke er nok togsæt til at køre dem seperat fra takttogene. Sammen med Sønderborg-togene giver de timedrift til de små stationer i Sønderjylland.

Anders

Gå op Sider:[1]

DSB MZ 1446

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak