Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Det nye logo nu på S-tog! (Foto) (Generelt)

af Scharfenberg, 7/2 2016, 20:51 (3000 dage siden) @ andersj

Ja, fy da føj! Tænk, at man tillader sig at lave om på nogetsomhelst!

Og ovenikøbet uden at få forhåndsgodkendelse det sted man ved, at de eneste jernbanekyndige i landet findes.


Det er et ordsprog der hedder "If it ain't broke, don't fix it"
Det moderne vingehjul var så stærkt et logo at alle danskere kunne genkende det og sammen med VIA designet på stationer, på uniformer og i tog har det været et rigtig stærkt designkoncept.
Nu har man så opfundet et grimt kedeligt logo og indført det halvt. Det gamle logo findes stadig overalt i DSB (sædebetræk og paneler i togene) og de blå og grå farver er også at finde på stationsskilte, tog og uniformer. Det virker som en ugennemtænkt hovsaløsning der koster mange millioner skattekroner men ingen værdi skaber.

Begrundelsen for designet af det nye logo var i øvrigt at S-togs logoet var et kendt logo så det ville man nu bruge i hele virksomheden. Man havde så lige glemt at det gamle logo var væsentlig mere kendt end S-togs logoet og at der ikke kører S-tog vest for Høje Taastrup.

Hold da op en masse mavesure jernbanenørder i dette forum. Er enig med Krabsen i, at det er for dårligt, at man ikke har fået forhåndsgodkendelse hos alle landets jernbanenørder, for vi ved da altid meget bedre end selv togoperatørerne.

Det nye rød/hvide logo giver sådan set ganske god mening:

* Skal symbolisere et samlet DSB og ikke som tidligere to forskellige butikker og designmæssige udtryk. Mange S-togspassagerer tænker ikke nødvendigvis over, at IC og regional er DSB. Og omvendt. Denne vildfarelse kan det nye logo gøre op med.

* Det nye logo baseres på S-togslogoet. 60 % af DSB's rejser er med S-tog. S-tog kører rigtignok ikke vest for Høje Taastrup, men det kører trods alt til så forskelligartede steder som Køge, Frederikssund, Hillerød, Klampenborg, Farum osv.

* S-tog er rigtig godt kørende med højfrekvent stiv køreplan, en moderne, fleksibel og ensartet flåde, hurtigt accelererende eltog med god komfort, høj driftsstabilitet, høj kundetilfredshed og tårnhøj kunderettidighed. Alt det som IC og regional også gerne måtte være.

* Rød er DSB's nye fælles farve men faktisk også gammelkendt fra MS-lyntoget fra 1930'erne, MA-lyntoget i 1960'erne og 1970'erne, S-tog siden 1960'erne og IC og regional i 1970'erne, 80'erne og 90'erne. Dvs. også kendt vest for Høje Taastrup

* Rød er grundfarven på Dannebrog = DSB skal signalere, at det er danskernes togselskab - også dem der ikke bruger DSB.

Det er rigtigt, at logoet ikke er indført fuldt ud men indføres efterhånden. Det vil jo netop ikke være god forvaltning af DSB's midler, hvis det nye logo bare blev indført med det samme overalt fra stationsskilte til uniformer og sædebetræk.

Duk og væk... :-P


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak