Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Det fik pendlerne ikke noget ud af! (Generelt)

af LasseG, 6/4 2016, 16:59 (2946 dage siden) @ andersj

Det er nu ret simpelt. De næste 3-5 (måske 7) år handler det om at få fjernet DSBs gæld. DSB kører derfor en mindre produktion, og den forholdsmæssige betaling er så høj, at det er muligt for DSB at afdrage voldsomt på gælden (når man kan afdrage en mia om året, skulle man jo nok mene, at betalingen er lidt vel høj fra både stat og passagerer)

Der kommer ikke til at ske noget som helst før DSBs gæld er væk.

...og jo departementscheferne i Transportministeriet, Finansministeriet og Statsministeriet er vist de samme, som der indgik aftalen med DSB.


Hvis DSB's primære mål er at gælden skal væk så var det muligt i 2015 at fjerne den næsten helt. Man havde i 2015 en egenkapital på 7 mia. og en gæld på 7,2 mia. kr.
Man kan ikke basere ret meget på en virksomheds gæld, for når man i DSB vælger at købe nye tog om et par år så sker det højst sandsynligt ved at stifte gæld igen selvom man kunne betale dem kontant fra egenkapitalen. Det er blot mere fordelagtigt at købe togene på afbetaling istedet for kontant. Især fordi DSB kan låne til yderst fordelagtige vilkår hos staten.

Stort set alle virksomheder har gæld fordi de tjener penge på at have gæld fremfor at betale investeringer kontant fra kassen.

Du skal vist starte med lige at læse op på hvad en egenkapital er...

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MH203Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak