Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Vi holder flyttedag: Her er køreplanen (Generelt)

af Danmarks Jernbanemuseum ⌂, Odense, 6/8 2016, 09:51 (2822 dage siden) @ Danmarks Jernbanemuseum

Puha, så er vi ved at være kommet til hægterne igen!

Med over 400 m tog, bliver det at bremseprøve toget pludselig en 800 m march – lidt uvant for veterantog, må man sige.

Turen var en stor succes, idet alt materiellet artede sig som forventet, men der var også gået mange timer i såvel værkstederne som administrativt, for at sikre at alt klappede.
Vi kan vist roligt klappe vores dygtige frivillige på skuldrene og sige tak – også selvom en drilagtig lyskontakt på 1401 vidst har fået mere omtale end nogen anden komponent på det lokomotiv nogensinde.
Fejlen består i alt sin enkelthed i, at kontakten er gået løs, således at når man drejer vælgeren over på den angivne lygteføring, klikker den ikke nødvendigvis over elektrisk, men blot drejer hele kontakten over.

Lokomotivpersonalet var således i deres bedste tro om at lygteføringen var korrekt, så det var naturligvis også til stor ærgrelse for dem, at der blev kørt med sluttere fra Randers mod Aarhus. For en god ordens skyld, HAR vi fejlmeldt kontakten.

Vi kom noget sent fra København om søndagen, hvilket skyldtes, at de driftsgodsvogne, vi havde med fra Randers, dels skulle tømmes for reservedele til vores lager i København, dels læsses igen med bogier og en Köf (”DSB 1” – ex. HTJ 64) for at vi kunne være der på den resterende del af vores lejemål – den operation tog ca 3 timer længere end forventet.

Vi er således nu fraflyttet Malerværkstedet og har kun enkelte projekter tilbage i vores tilbageværende lejemål i København; nemlig Bd 026 og Cd 1210 foruden en del små-opgaver på de to Köf-traktorer, 256 og 261. Centralværkstedet er nemlig i rivende udvikling, så DSB’s bogieværksted er igen kommet i gang i bygning 014 hvor vi bor. Vi har derfor måttet afgive en del plads, så når ovennævnte projekter er afsluttet, vil vi kun have opmagasinering af enkelte køretøjer samt vores reservedelslager her, så længe der fortsat kan findes plads til os.

Vi vil gerne sige tak de gode takter i viste derude: Vi har ikke modtaget nogle klager over fotografer der har krænket privat ejendom eller generet den øvrige togtrafik. - Også et stort tak for de flotte billeder og film som er blevet lagt op her og på Facebook, det giver også os et flot minde om en betydelig logistisk udfordring, som vi ved godt samarbejde løste på bedste vis.

Tusind tak.

--
Med venlig hilsen

Filip Gram
Enhedsleder, Restaurering og Veterantog
Danmarks Jernbanemuseum

Da vi gerne vil give jer de bedste svar på konkrete henvendelser, vil vi bede om at I fortsat sender os en mail på
info@jernbanemuseet.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak