Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Desiro togene (Jernbanen i dag)

af andersj, Aalborg, 29/8 2016, 19:20 (2798 dage siden) @ Tonny Brandt Andersen

Svendborgbanen har ligget underdrejet lige siden DSB flyttede MQ fra Svendborgbanen for at kunne opfylde den aftale de lavede om Odder - Grenå.

Hver gang jeg er i Svendborg har et morgentog med ankomst i Odense været aflyst tirsdag morgen. Senest var de den 23/8. Min familie i Svendborg siger at det er dagligdag for dem, og de nu kører bil til arbejde i stedet.

Der har været så mange forringelser på Svendborgbanen over de seneste 5-10 år, at kunderne der kan finde andre veje de har gjort det. Man kunne have den opfattelse, at DSB ønskede strækningen nedlagt, så dårlig virker den. Hvis bare man kunne få Arriva til at overtage Svendborgbanen, så den kunne komme til at virke igen.

Jeg tjekker ikke ind med mit Rejsekort, før jeg ser et eller andet tog ankomme. Det dur bare ikke. Svendborgbanen skal have sine MQ tilbage.

Man kunne have flyttet MR tog derned på fx. myldretidstogene. De har godt nok en langsommere acceleration, men passagerudvekslingen er hurtigere pga. flere døre og hurtigere døråbning og -lukning. Det udskydelige trin på DSBs MQer er utroligt langsomt og jeg fatter ikke hvorfor man ikke blot har valgt at have fastmonterede trin som på Nordjyske Jernbaners Desiroer og DSBs egne dobbeltdækkervogne.

Man kunne også indsætte IC3'er for dem er der åbenbart rigeligt af når man kan bruge dem på Fredericia-Struer på stort set alle regionaltogsafgange og på Lille Syd.
En del regionaltog mellem Frederikshavn og Aalborg bliver også fast kørt med IC3.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MK679Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak