Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

9000 personer med "letbane" til og fra koncert i Hannover (Generelt)

af andersj, Aalborg, 19/11 2018, 23:39 (1985 dage siden)

I Tyskland er en billet til en koncert, fodboldkamp eller messe ofte også gyldig til den offentlige transport i byen. Både for at undgå bilkaos og fordi det vil overbelaste salgssystemerne og være svært at kontrollere billetter til sådanne arrangementer. I Hannover har de et stort netværk af højgulvssporvogne der i bykernen blev gravet ned i 70'erne. Der køres, både i daglig drift, og til arrangementer med sammenkoblede vogne på op til 75 meter, hvilket er den maksimale længe der er tilladt for sporvogne i Tyskland. Dog kan der ved særlige lejligheder søges dispensation til kørsel med 100 meter lange tog til eksempelvis messer.

Men hvordan får man så 9.000 mennesker væk fra en stadionkoncert (med 40.000 tilskuere) med "sporvogne" - og hvordan håndteres et uheld med en bil og en sporvogn, det kan bl.a. ses i denne NDR reportage: Ansturm auf die Stadtbahn Hannover

En lidt mere teknisk gennemgang af forløbet ved en fodboldkamp og en festival i messeområdet, er der en "Youtuber" der har lavet små reportager om. Man skal huske at slå underteksterne til, for der bliver det hele forklaret:

Fodboldkamp - ankomst til stadion

Fodboldkamp - afrejse fra stadion

Festival - ankomst til messeområde

Festival - afrejse fra messeområde

Det hele er godt nok på tysk, så hvis der er et eller andet som skal uddybes så spørg endelig.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • 9000 personer med "letbane" til og fra koncert i Hannover - andersj, 19/11 2018, 23:39 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak