Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

HH-forbindelsen - Information til offentligheden (Trafikpolitik)

af andersj, Aalborg, 31/12 2020, 15:04 (1240 dage siden) @ P.Jensen

Europasporet kommer ikke til at ske.....

Hvilken interesse har vi danskere i det overhovedet taget. Svenskerne synes det vil være rart med en forbindelse udenom Malmö som så til gengæld skal gennem (under) centrale dele af København.

Hvis man i stedet udvidede Kastrup lufthavn stationen som det også er planer om og så satte hastigheden til 100 km fra Kastrup til afgreningen før Hyllinge, ville antal kanaler kunne øges - og vel og mærke til alle typer tog og så er kapacitetsproblemet løst mange år ud i fremtiden.

Skånetrafiken planlægger med 10 regionaltog i timen i hver retning i 2040. Deres målsætning på Malmö-København hedder 100.000 daglige passagere i 2040, hvor der var 29.000 i 2019. Dertil kommer fjerntog.

Jeg går også ud fra at der stadig er tunnelrestriktioner for godstog, hvilket betyder at der ikke må være andre tog i tunnellen i samme spor når et godstog kører igennem tunnellen. Transporteres der farligt gods må der heller ikke være nogle tog i modsatte rør.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Amagerbanen på cykel

Amagerbanen på cykel. Pris 260 kr.

Læs mere
Brammingeulykken
Brammingeulykken

Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak