Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

"Great British Railways" - Danmark Burde Gøre Det Samme (Trafikpolitik)

af gaest, 21/5 2021, 09:10 (1080 dage siden) @ anders_vejby

Ikke nødvendigvis en god ide.

Her i landt er der især med røde regeringer en tendens til at man driver en jernbane af hensyn til DSB, hvilket så også betyder at den trafik som DSB ikke interesserer sig for bliver syltet. DSB har haft for frie tøjler alt for længe, således at designprogrammer førte til indkøb af ubrugelige tog, og er den indtil nu manglende elektrificering ikke DSB's vision om et dieselhøjhastighedsnet, som konkurrenter ville have mere end svært ved at komme ind på?
Skal man drive en jernbane skal det være af hensyn til brugerne (passagererne)

På godssektren så vi hvordan de private transportudbydere i starten blev trynet af myndighederne, selv længe efter at DSB Gods var solgt til Railion. Nu er det så heldigvis ovre, og mon ikke godstrafikken på bane på sigt har godt af det?

For at fremme en klar tankegang i det politiske mener jeg det ville være nødvendigt at begrebet DSB på sigt udfases. Nogen vil råbe højt, og pege på de mislykkede udliciteringer. Ja, udliciteringen af Kystbanen var en fiasko, starten for Arriva var også dårlig. Men et eller andet sted synes jeg der melder sig en tanke om at det bestemt heller ikke var meningen at det skulle lykkes. Og så kan man jo sagtens få det til at gå galt og drage konklusionen at det var nu bedre med DSB.

De mest hardcore her vil sikkert synes det er rimeligt at Danmark udtræder af EU for at kunne genskabe et skrantende statsligt jernbaneselskab. men det er altså en høj pris for ingenting.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak