Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Bremsevægt, hvordan!? (Generelt)

af UTJ, 16/7 2012, 15:52 (4321 dage siden) @ Steff

Hej Jens!

Ja, det ka´ da godt være det er en "prokuratorregel" som du skriver.
Men ikke mindre end, at det er den regel DSB foreskrev anvendt ved TB indførelse og beskrevet i "Trykluftbremsen", TIB og også gjort til genstand for undervisning i filmen om TB. Så helt "prokuratormæssig" er reglen vel ikke og sikkerhedsmæssigt er der jo ikke noget at komme efter.
Men du har da helt ret i, at skal/vil klubben med djævlens vold og magt helt ned i decimalerne, er der jo kun en beregning - som foreslået - der skal løse opgaven.
Men den letteste løsning vil jo så afgjort være, at banen løfter sløret for den velbevarede hemmelighed det åbenbart er, om hvilken vogntype det drejer sig om. Det kunne jo være, at nogen så med decimalers sikkerhed kunne fortælle hvad bremsevægten er for lige netop denn vogntype, ikke sandt?

Jo, men spørgeren svarer jo næsten selv. Man kunne formulere det således: "kan man finde bremsevægten uden at regne på bremsen?" Og det kan man ikke, da bremsen til den enkelte vogn er konstrueret ud fra en beregning. Pointen er jo at bremsen netop skal bremse tilpas, dvs. hverken for meget eller for lidt og der kommer din husmandsregel ganske rigtig ind som brugbar "når man står ude i terrænet".

Og som du skriver ville det nok være godt hvis vor spørger er lidt mere konkret. For eksempel er et konkret problem eller det blot er en strøtanke.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Gribskovbanen

Gribskovbanen. Pris 470 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak