Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sporspærring for S-tog til/fra Hellerup ved Svanemøllen. (Jernbanen i dag)

af Steff, 18/7 2012, 18:20 (4318 dage siden)

Sporspærring, Nordhavnvej projektet.

Som det muligvis er mange af i hvert tilfælde brugere af S-toget bekendt, er der p.t. en stor sporspærring ved Svanemøllens Station. Spærringen betyder, at der helt er stoppet for kørsel med S-tog mellem Svanemøllens station og Hellerup station.
Årsagen er den, at Københavns Kommune er ved at gennemføre en total forandring af indkørselsvejene til København fra Lyngbymotorvejen. Det betyder, at man vil lede den biltrafik, der ikke umiddelbart skal videre fra Hans Knudsens plads, væk umiddelbart før Ryparkens station (Lyngbyvej) til venstre under Frederiksberglinjen op langs Svanemøllens Kaserne og igen ned under S-togs og Kystbanesporene, Strandvejen og op ved vejen mellem Cafe Jorden Rundt og Helgoland remise helt ude ved Svanemøllebugten.
Flere bygninger på Svanemøllens kaserne er revet ned, Frederiksberglinjens spor forlagt og en tunnel er ved at blive gravet.
[image]
Sporspærring efter Hellerup mod Svanemøllen.
[image]
Udsigt fra SVMKAS. Helt til højre ses et S-tog fra Ryparken og til Svanemøllens station, der ligger efter broen. Til venstre ses udgravningen til tunnelen, der skal føres under Strandvejen og videre ud mod Svanemøllebugten. I midten af billedet ses tydeligt de ”afskårne” S-togsspor og udgravningerne. Kystbanen er stadig farbar, men der kommer også senere sporspærring.
Nedenunder udgravningen i forgrunden ligger tunellen for sporet mod Farum.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak