Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

MRtog i Odense (Generelt)

af mhv_vsvt, Holbæk / Rørvig, 25/9 2012, 11:56 (4242 dage siden) @ jiko

DSB har ombygget nogle MR-tog, så man ikke længere kan sætte toget igang fra sidevinduet. Efter man har lukket dørene. Efter dørlukning skal man trykke på kørekontrolleren, vente til bremsen er løs og manøvrestrømslampen slukker. Først derefter kan man få traktion på toget. Og begynde at kører videre.

- Ahh det forklarer hvorfor loko-førene ikke lavede "de gamle Jyde"-starter da de afløste på Nordvestbanen, for da de ikke havde denne procedure for start , så kunne Motorerne begynde at accelerer allerede da dørene klappede i, og det lagde jeg godt mærke til at det gjorde de ikke længere da de afløste på Nordvest.

Og de gange jeg var i Kalundborg, der var det jo helt hyggeligt at åbne døren på et MR-tog på gammeldags "Jydemaner" nemlig med at trække i selve Dørhåndtaget og ikke bruge den elektriske døråbner.

--
Mhv_vsvt alias Michael Hvidberg
Daglig pendler med bus/tog
Absolut amatørfotograf


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Svenska-lok
Gastoget
Gastoget

Under 2. Verdenskrig kørte flere motorvogne og -lokomotiver fra både DSB og privatbanerne på naturgas. Denne artikel om DSBs forsøg med naturgasdrift stammer fra Vingehjulet nr. 2/1946 og er skrevet af Trafikassistent K. F. Fauerschou, Struer.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak