Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Chance for trafikpenge til Nordjylland (Trafikpolitik)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 19/12 2012, 13:16 (4189 dage siden)
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 19/12 2012, 13:33

http://www.nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/chance-for-trafikpenge-til-nordjylland/8ff6...

Bare nu ikke Nordjyske Jernbaner tror, pengene er til dem;-).

Måske/måske ikke er der nu en lille bitte bitte større chance for elektrificering Aarhus-Aalborg hhv Aalborg-Frederikshavn.

Men når man betænker, hvor lille EU-tilskuddet til Femern-forbindelsen reelt er/bliver, falder der nok ikke mange euro af til Vendsyssel, hvis den procentuelle finansiering bliver i samme størrelsesorden.

Min ven, tidligere direktør for Hjørring Privatbaner, Søren Petersen, sagde engang, da han kommenterede elektrificeringen Tinglev-Sønderborg: "Thomas, havde Danmark vendt på hovedet, var der blevet elektrificeret Hjørring-Hirtshals og ikke Tinglev-Sønderborg".;-)

Men derfor kan der jo godt rende en lokalpolitiker eller to rundt i Hirtshals og tro, at der nu bliver elektrificeret fra Fredericia til Hirtshals.

Om TEN-T her: http://www.trm.dk/da/temaer/eu-puljer+p%C3%A5+transportomr%C3%A5det/transeurop%C3%A6isk...

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Chance for trafikpenge til Nordjylland

af Winther, Karlskov, 19/12 2012, 21:11 (4189 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Hej
Jeg skal da ikke berøve Nordjylland deres håb om EU miliarder.:-)
Meeeen der plejer at følge et krav med fra EU om medfinansering, og det betyder at i skal slås med alle andre om overskydende midler fra vedtagende projekter.
Hvilket vil sige Fehmarn bælt - Storstrøms broen, signalprojektet, Dobbeltsporet, Strøm til Esbjerg, osv.
Grunden til dette er at man mener at have overfinanseret alle store projekter fra
signalprojektet og frem:-|
Og de er lovet ud til højre og venstre;-)
Så vi får at se hvad der er tilbage i 2020 når de store ting er færdig;-)
Det er også det der er Storstrøms broen´s problem, med vanlig dansk akkutesse:-D
Mvh.
Bent

Avatar

Chance for trafikpenge til Nordjylland

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 30/12 2012, 02:35 (4179 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

I det nordjyske foregår der p.t. en debat om Femern-forbindelsen: Den kan være skyld i, at der ikke er penge til den tredje Limfjordsforbindelse.

Debatten foregår på bedste sogneniveau og blander pærer og bananer sammen. F.eks. anføres, at Femern-forbindelsen koster 40 mia. kr. Men man glemmer at anføre, at Femern-forbindelsen er brugerfinansieret på samme måde som Storebæltsforbindelsen og Øresundsforbindelsen og netop ikke dræner statskassen.

Herudover får man det til at lyde, som om den tredje Limfjordsforbindelse skulle kunne højne jernbanetrafikken mellem Sydnorge og Vestsverige på den ene side og Tyskland/Europa på den anden side. Mig bekendt har den tredje Limfjordsforbindelse intet med jernbane at gøre.

Endelig anføres, at Femern-forbindelsen vil betyde at (jernbane)gods fra Sydnorge og Vestsverige fremover vil vælge turen over Malmø-Kastrup-Rødby-Puttgarden i stedet for turen over Hirtshals/Frederikshavn-Hamburg. Nu ved jeg ikke lige, hvilket jernbanegods over Hirtshals/Frederikshavn, man tænker på? For det er der intet af. Og hvis det er lastbilgods, man tænker på, er det vel kun glædeligt, at det finder over på jerbanen? For det er jo det, både regeringen, Folketinget og EU har som mål.

Om der så kom dobbeltspor Fredericia-Hirtshals/Frederikshavn (og/eller Skagen for den sags skyld) med elektrifisering og hele molevitten, vil der ikke blive overflyttet jernbanegods fra Sydnorge og Vestsverige til Hamburg/Europa via Vendsyssel. Det vil simpelthen stadig ikke være konkurencedygtigt. Og så længe der ikke er politisk vilje til - af miljøhensyn - at favorisere jernbanetrafik frem for lastbiltrafik, ja så sker der intet.

Jeg er nordjyde og håber på godstrafik på jernbane såvel i Vendsyssel som Himmerland og resten af Danmark. Men så må man gøre jernbanen bedst og billigst. Men det vil man åbenbart ikke.

(Ovenstående er også postet til Nordjyske Stiftstidende som læserbrev)

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Postkort, postgået 1936. Kilde (i skrivende stund): http://www.stamps.dk/ItemDetail.asp?ItemID=129536&catID=218&p=77&enum=1143

Chance for trafikpenge til Nordjylland

af Svend, 30/12 2012, 11:50 (4178 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Er der ikke en fast forbindelse mellem Frederikshavn og Göteborg med på ønskesedlen?
:-D

--
Svend

DSB MY1139

Jernbanebøger

På Sporet Af 2021

På Sporet Af 2021. Pris 240 kr.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak