Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Glasgow - Mallaig på TV fredag nat - lørdag morgen (Jernbanen i dag)

af Leif Jørgensen, København Ø., 11/1 2013, 21:01 (4124 dage siden) @ Information

Det er sådan set ikke nogen nyhed - de har sendt uddrag af den tur de sidste par uger, og den i nat er den sidste i den her omgang.

Nej, det du lige har opdaget er programserien Die schönsten Bahnstrecken Deutschlands/Europas/der Welt (Tysklands/Europas/Verdens smukkeste jernbanestrækninger). Den består kort og godt i, at man viser kørslen ad en given jernbanestrækning, sådan som lokomotivføreren ser det. Det svarer til DR's serie På skinner, bare med den forskel at Das Erste (ARD) kun sender en del af en given tur, de nætter programmet sendes. Tidspunkt og varighed varierer dog, i det programmet fungerer som buffer, hvorfor angivelserne i programoversigten må anses for vejledende.

Programserien har kørt siden midten af 1990'erne, men oftest er der tale om genudsendelser. Både Glasgow - Mallaig og Oslo - Bergen, der starter søndag nat, har således været vist flere gange før. Sidstnævnte kan i øvrigt ligesom flere andre strækninger i serien også købes i sin helhed på dvd fra Eisenbahn Kurier.

Med venlige Bahnstrecken-hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Norske lokomotiver
Norske lokomotiver

Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak