Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB har tabt over 900 millioner på kaffevogne (Trafikpolitik)

af Aleman, 28/1 2013, 19:11 (4129 dage siden) @ Bent Olsen
redigeret af Aleman, 28/1 2013, 19:24

I Tyskland fungerer det udmærket. Når man tager med Re-togene fra Flensborg mod Hamborg, kommer en mand med en diminutiv trillebar (og en flaske rom i baglommen til en 'farisæer') igennem toget - med kaffe, chokolade og lidt flade, men friske sandwiches, men dog bedre (og betydeligt billigere) end DSB's plasticmad og papkaffe.

Helt vidunderligt er det i ICE sydpå fra Hamborg: Der er restaurant med 'månedens middag', rigtige borde med dug, porcelæn, vinglas og kelner, og i den anden halvdel af vognen er der bistro, hvor man kan få frisk kaffe og - det bedste på hele turen - skøn, tysk fadøl! Undervejs sker det ofte, at en ambulerende sælger stiger på og går gennem toget og falbyder is (om sommeren), kaffe eller friskbagte brezels (saltkringler) - man mærker tydeligt, at der er en helt anden fornemmelse for kvalitet, service og publikumsbetjening dér.

Bistroafdelingen i VT 605-togene herfra og til Tyskland er til gengæld jammerlig, pladsen trang og kun for spisende gæster. Hvor vi savner det tjekkiske tog fra Århus til Prag med restaurant og tjekkiske retter, dét var sagen! Lad så DSB kløjes i de halvlunkne pølser og daggamle sandwiches, vi har for længst vænnet os til at tage proviant med hjemmefra, når vi rejser indenlands.

Venlig hilsen,

Aleman


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak