Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

S-tog med japansk udsmykning (Generelt)

af Leif Jørgensen, København Ø., 1/4 2013, 13:41 (4046 dage siden)

I erkendelse af at det ikke altid er lige sjovt at køre med S-tog (forsinkelser, køreledningsnedfald, Rejsekort...), vil DSB nu forsøge med en mere munter udsmykning af togene. Med inspiration fra Solopgangens land vil man dekorere dem med figurer fra populære animeserier (japanske tegnefilmserier).

Til at begynde med er der lavet to prototyper. Den ene er en gennemført udgave dekoreret overalt ude og inde med "Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai" (My Little Sister Can't Be This Cute). Den anden er en mere behersket udgave med skilte med "A Certain Magical Index" og søsterserien "A Certain Scientific Railgun". Valget af netop disse serier skyldes, at der om få dage begynder nye sæsoner af hhv. "Oreimo" og "Railgun".

Det nye tiltag sker i samarbejde med det nyligt afholdte anime- og mangamesse J-Popcon, hvortil mange unge besøgende netop kom med S-tog. Med tiltaget håber man, at de unge derved også i fremtiden vil benytte kollektiv trafik. Det overvejes i den forbindelse også at engagere nogle af de unge til at optræde udklædt som nogle af figurerne fra serierne i togene. Derved vil de øvrige passagerer også bedre kunne fordrive tiden i tilfælde af signalfejl og lignende.

Dette tiltag har bilbranchen ikke kunnet sidde overhørigt, og Toyota har derfor lanceret en bil dekoreret med animeserien "Girls und Panzer". Pigerne i serien køres ellers primært i ældre kampvogne, men det antages at nyskabelsen skal udstilles på Tøjhusmuseet.

Med venlige april-hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak