Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hjørring - Hannover på 1. klasse (Generelt)

af andersj, Aalborg, 29/7 2013, 22:37 (3932 dage siden)

Jeg skulle i dag fra Hjørring til Hannover, og til den lange tur ofrede jeg de 150,- ekstra det koster at køre på 1. klasse hele vejen - det gør jeg ikke igen.

I Hjørring var jeg inde og hente en kop kakao og en kage i 7-Eleven (gratis), da der jo ikke er service på DSB 1' nord for Aalborg mere. Da jeg kom med ICL 18 (afg. 6:02) som bestod af 2 togsæt fra Frederikshavn og 3 fra Aarhus var der kildevand og kaffen (sort, espresso/instant, cappuccino (pulver) og the) kom da vi kørte ud af Hjørring (der er jo midlertidigt indsat togpersonale igen pga. for ringe sikkerhed) - dog ingen rundstykker og aviser da de jo er afmeldt hos leverandørene i Frederikshavn.

I Aalborg kom aviserne så (Politiken, Berlingske, Jyllands Posten og Børsen) samt et uskåret rundstykke med smør, ost og marmelade. Hertil en kop cappuccino. Personalet hilste venligt, og lkf kom og sagde god morgen - god service.

I Vejle fik jeg selskab af to nye passagerer (var alene i kupéen indtil da), og i Fredericia steg jeg så af, for at vente på regionaltoget mod Esbjerg. Dette tog var så erstattet af MR, og havde dermed ingen DSB 1'. Det gik dog, da det kun var 15 minutters køretid til Kolding.

I Kolding gik det så med IC 57xx til Flensburg klokken 10:46, og her blev hverken checket billet eller delt noget ud på DSB 1'. Ej, heller gratis internet er der på denne strækning - så måtte jeg jo nøjes med en kop the og noget kildevand.

Vel ankommet til Flensburg, skiftede jeg over i DB's Schleswig-Holstein Express bestående af tidligere IR-vogne og nogle tyske "Bn"-vogne. Jeg fik en hel kupé for mig selv, så det var udmærket - dog ingen service i regionaltog.

Da toget så kom til Pinneberg uden for Hamburg gjorde det holdt, hvilket jeg tænkte var underligt da SH Expressen ikke plejer at standse der, men efter et par minutter blev der sagt at toget ikke kørte videre, og man skulle benytte S-tog resten af vejen til Hamburg. Da de flere hundrede passagerer så havde sat sig til rette i S-toget, stoppede et andet regionaltog, dog mod Altona, men det fortsatte før S-toget kørte. Der var iøvrigt meget varmt i det S-tog, med de store vinduer og begrænset klimaanlæg.

Så kunne jeg godt vinke farvel til det planlagte besøg i DB's Lounge på Hamburg Hbf (DSB's i Aarhus, Odense og Kbh har lukket hele juli) og dermed lidt at drikke og spise, for istedet at skynde mig at skifte så jeg lige akkurat nåede min forbindelse til Hannover. I dette tog havde jeg så fået en vinduesplads uden vindue... og den eneste service var (som forventet) gratis aviser, levering af køb i Bord Restauranten til pladsen og uddeling af små poser vingummibamser.

Det bliver ikke 1. klasse næste gang, medmindre der er et rigtig godt tilbud, for den service der bliver givet i forhold til Standard er ikke ret mange penge værd, men man får selvfølgelig noget ro i Danmark og i regionaltogene, mens 1. klasse i ICE er lige så fyldt som 2. klasse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak