Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

OT: Vogterhus 124 Hobro-Doense (+ 1 foto af grønne mure) (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 7/4 2014, 20:55 (3679 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

[image]

[image]
Foto taget fra broen umiddelbart syd for overkørsel 420 set mod nord og dermed henover stedet, hvor overkørsel 420 lå. Ledvogterhus 124 lå inde i "skoven" til venstre. For at jernbanen kunne komme under landevejen Hobro-Aalborg, uden at lave en "bule" på landevejen, sænkedes jernbanen 3 meter. Denne sænkning betød, at banen blev forlagt over en længere strækning, der strakte sig fra syd for overkørsel 418 (landevejen Hobro-Aalborg) og mod nord forbi overkørsel 420 og længere endnu. Sænkningen betød samtidig, at der skulle ske afgravning vest/nordvest for jernbanen og hvis man kigger på dit billede, kan man se, at afgravningen gik helt hen til de to bygninger i henholdsvis grøn og blå cirkel i det forrige indlæg. Hele det område, som vogterhus 124 lå på, blev gravet væk og vogterhus 124 måtte derfor lade livet. Hvornår vogterhuset fjernedes ved jeg ikke. 2. sporet Hobro-Doense blev ibrugtaget 30. maj 1947. Jeg har en projektsagsakt fra 7. maj 1938, hvor vogterhuset stadig er indtegnet og er anført til at skulle nedrives. Så huset er nedrevet mellem 7. maj 1938 og 30. maj 1947. Foto: 8. juni 2012. Klik på billedet for højere opløsning. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

Tak for den billedmæssige update, Thomas.
Det er jo en glimrende illustration af "Det Tilgroede Danmark", som vi diskuterede i denne tråd.
Rigtig mange steder kan man ikke længere fotografere tog/spor/strækninger fra siden, ligesom i de glade 1960'ere, men må idag nøjes med "brobilleder" for at få mulighed for at kigge ind mellem de "grønne mure", som omslutter jernbanen.

Dermed må vi nu til daws ofte nøjes med billeder at togene set forfra, fotograferet fra en bro.
Og de selvsamme "grønne mure" gør dertil en tur med toget til en temmelig oplevelsesfattig fornøjelse, både for os svelletosser, såvel som for den almindelige passager, når de sådan dækker for udsynet til et smukt landskab / en flot udsigt. Tilmed har Banestyrelsen også sit mas med at holde væksten i ave.
Grønt er godt for øjenene - men for meget grønt "forstyrrer" øjenene :-)

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak