Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hirtshalsbanen. Aktuel status? (Jernbanen i dag)

af andersj, Aalborg, 25/6 2015, 19:19 (3228 dage siden) @ gamle ole

Så lige føreumsfilmenfra Hirtshalsbanen.
2 ting.
Ved første stop efter Hjørring, Kvægtorvet lå formodentlig remise, værksted mm, men der drejede et spor væk mod venstre forbi disse. Hvor går det mon hen?
Der så noget stille ud ved Hirtshal St. Er der overhovedet en intakt havne(færge)bane mere, og hvis ja kører der persontog med tilknytning til færgerne og stadig godsvognsoverførsel med disse?

Hilsen Ole

Sporet til venstre går til Aalborg.

Der kører persontog i timedrift hele dagen og halvtimedrift morgen og eftermiddag så færgegæsterne tager bare det første og bedste tog - afgangene er tilpasset DSB i Hjørring og ikke færgerne i Hirtshals. Gåturen fra Color Line terminalen til stationen tager max. 5 minutter. Til Fjord Line terminalen kører der en shuttlebus.
Man er ved at lægge sidste hånd på en kombiterminal syd for Lilleheden trinbræt hvor der kan omlades alt slags gods mellem lastbiler og togvogne, men der satses primært på befordring af lastbiltrailere. Kørslerne starter sidst på sommeren med DB Schenker til/fra Tyskland.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Dampvogne ved privatbanerne
Dampvogne ved privatbanerne

En række afsnit fra bogen ´Danmarks Damplokomotiver´ af William Bay udgivet i 1977, er samlet til denne artikel. Den omfatter dampvogne fra Gribskovbanen, Randers-Hadsundbanen, Langelandsbanen og Hornbækbanen.

Læs mere

Jernbanebøger

Fra Vestbanen til Arriva

Fra Vestbanen til Arriva. Pris 300 kr.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak