Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

The Great Steampunk Race!

af gaest, 17/6 2016, 17:49 (2886 dage siden) @ Tommy Nilsson

En lille film til at varme op til weekenden på. :-)

Og til at sende DJØf'erne i Trafik og Byggestyrelsen på intensiv.
Nu får vi se om de virkelig læser med her, hvis der er stort mandefald hos dem på mandag, så ved vi det..

The Great Steampunk Race!

af Steff, 17/6 2016, 20:52 (2885 dage siden) @ Tommy Nilsson

Så har jeg en lille ide om, hvordan “Rainhill” konkurrencen ville se ud idag:-D ! Fantastisk god computerteknik og pludselig, er der en ”Indiana Jones” sekvens i, med turen i minen. Flot, flot.

Jeg synes det er en god lille underholdende film og tak for tippet.

Men desværre nok typisk for tiden, især fra udlandet, skal der selvfølgelig lægges en masse politisk korrekthed i efterfølgende, se bare kommentarerne. Nu er det fan… også galt at ”det onde” er idealiseret/visualiseret med et sort lokomotiv.

Nå, hvis du har tid, whiskyen/rom´en/vodkaen er taget frem, det er fredag aften og der er mulighed, så sæt dig tilrette og se denne: Steam Trans at Speed https://www.youtube.com/watch?v=6mcDsY0TwcA

45 minutter med fantastisk flotte optagelser af engelsk damp i FULD FART. Og det ER fuld fart, godt over 100 km/t eller tæt der på. Nyd dampslagene, der lyder som maskingeværsalver, især de trebenede.

Der er både ældre Gresley maskiner (Mallard typen) og ikke mindst Bulleid SR ”Spam cans”, bedre kendt som Merchant Navy eller West County/Battle of Briten classes. Både i original som ombyggede. Og bemærk at det ofte er med 10 – 12 tunge store bogie passagervogne ofte i samme klasse og farve på krogen.
Men nyd billederne, gode fotografer at lære noget af, med bl.a. at holde AFSTAND så man kan se toget.

Med de regler der er for veterantogskørsel er det jo nok ikke noget vi kan forvente at se herhjemme, for det er veterantogsmarkedet ikke gearet til alligevel.

Men en PR med 8 - 10 bogievogne, en blå vogn med mad og drikke, non stop over en 100 km strækning og i det store spjæld hvad den kan trække, ville ikke være dårligt.
Men det var vel noget der kunne arbejdes på, med en særtilladelse over en vis strækning. Og selvfølgelig er de bestemmende myndigheder til at tale med, selvom mange nok mener det modsatte, uden at have grund derfor.

Med venlig hilsen, drømmeren

Steffen Dresler

--
Steffen Dresler

Avatar

The Great Steampunk Race!

af jhcn, Århus, 17/6 2016, 21:08 (2885 dage siden) @ Tommy Nilsson

Mon den lille film findes i en 3D version?

--
Henrik
[image]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak