Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Stellwerksim (Generelt)

af andersj, Aalborg, 19/7 2012, 23:03 (4317 dage siden)

Jeg tror ikke at dette fantastiske online spil/simulator har været nævnt her i forummet før, så det vil jeg hermed gøre.

"Stellwerksim" er et online fjernstyringsprogram hvor der er muligt at styre toggangen i det meste af Tyskland, Danmark, Skåne, Holland og nabolande til Tyskland, ja faktisk i skrivende stund 665 kommandoposter.

Kommandoposterne er bygget realistisk op, dog er strækningerne man styrer ikke tilsvarende i virkeligheden, fx. "Middelfart" indeholder strækningen Holmstrup-Snoghøj osv.

Køreplanerne er fra år ca. 2010 og man spiller "med hinanden" forstået på den måde at hvis man selv betjener "København H" og en anden spiller betjener "Kastrup" eller "Østerport" sender man togene til hinanden, med de forsinkelser der nu måtte opstå. Der er også spille aftener hvor man aftaler at spille på en lang række kommandoposter i forlængelse af hinanden. Det er faktisk muligt at betjene nattoget hele vejen fra København til Amsterdam eller Basel hvis man er nok spillere :-)

Det er meget underholdende og til tider krævende at få det hele til at gå op ved forsinkelser, med krydsninger, overhalinger, lokomotivskifte, forstærkning af tog, strømsvigt, sporskiftefejl osv.

Adressen er http://sts.js-home.org/stellwerksim/ og spillet kræver registrering på siden, som dog er ganske gratis - og på tysk!

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak