Torsdagsbilleder - M/S Ærø og Ærøsund i Svendborg

af F.Elkjær, 13/7 2014, 13:00 (3578 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Rolig nu
Det der med at bevare skibe og færger i Danmark er der faktisk ikke mange gode eksempler på.
Fregatten Jylland blev sat istand med midler fra Danmarks største "pengetank" nemlig AP Møller, men efter at have ligget som noget der ligner et "vrag" i mange år i Ebeltoft.
Færgemuseet i Nyborg, med færgen "kong Frederik IX" led en krank skæbne og "færgen Sjælland" som vel egentligt ikke var museum, forsvandt også.
At man så på kajen ved Ærøfærgen i Svendborg kan se de flot istandsatte pakhuse og tidligere ekspeditionsbygninger, idag anvendt til "Maritim Center" med butik mm. for sejlere i Svendborg, er mere et billede på, at bygningsvedligeholdelse bedre kan lade sig gøre end skibsvedligeholdelse. Særligt når det er større skibe der menes.
At bevare den gamle Ærøfærge er, også for undertegnede, et ønske som desværre ikke lader sig gøre uden en stor pose penge. Hvem der skulle komme med disse ved jeg ikke, men kommunen i Svendborg er det nok ikke.
F.Elkjær


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Indsend billeder
Stenlejerne på Sjællands Odde A/S
Stenlejerne på Sjællands Odde A/S

Sjællands Odde består primært af sten og grus, som er ført dertil af skiftende havstrømme. I næsten 100 år blev disse materialer gravet ud, knust, sorteret og fragtet bort, og en 600 mm smalsporsbane med både damp- og diesellok spillede en vigtig rolle i et effektivt transportsystem.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak