Indsend billeder til Jernbanen.dk

Om Jernbanen.dk     Indsend billeder     Ofte stillede spørgsmål     Kilder


Information in:
Deutsch
English
Svenska

Indsend billeder til Jernbanen.dk


Indsend billeder


Redaktionen på Jernbanen.dk er altid på jagt efter nye og gamle billeder af danske lokomotiver og vogne. Den nemmeste måde at sende billeder på, er at at benytte ovenstående knap, der fører til en side på Dropbox.com, hvorfra det er både nemt og hurtigt at sende billeder ind til redaktionen. Det er ikke nødvendigt at have en Dropbox konto for at kunne sende billeder.

Inden du sender flere hundrede billeder, så læs lige denne vejledning til ende. Hvis dit billede allerede er i databasen (fra en anden fotograf), er det ikke særlig sandsynligt, at billedet vil blive benyttet. Tjek derfor altid, om billedet allerede findes. Som fingerregel bør et af følgende krav være opfyldt:

  • Billedet er optaget mindst 3 år fra et eksisterende billede
  • Billedet viser materiellet i ombygget, omlakeret eller i øvrigt ændret udgave
  • Billedet er fototeknisk bedre end et eksisterende billede

For at holde styr på billeddata bedes følgende filnavngivning benyttet:

  • Baneinitialer_LitraNummer_StedDato_EvtLøbenummer_fotograf.jpg

Eksempler:

  • DSB_MY1159_Roskilde300119_SvendOlsen.jpg
  • ØSJS_SM14_Køge100265_1_KurtAndersen.jpg
  • DSB_40869460601_Aalborg281200_KimHansen.jpg

Hvis et billede er navngivet IMAGE5296.JPG kan det desværre ikke bruges. Billedet bør så vidt mulig være i vandret format og vise hele lokomotivet/vognen. Hvis det ikke er dit eget billede, er det især vigtigt med både fotografens navn og tilladelse til at offentliggøre billedet. Stammer billedet fra et arkiv, anføres arkivets navn sidst i filnavnet.

Hvis du er "ny" billedleverandør til Jernbanen.dk, må du meget gerne sende en mail til tommy@jernbanen.dk med din egen mailadresse, så det er muligt at kontakte dig, hvis der er spørgsmål til de indsendte billeder.

Når du indsender et billede, giver du automatisk Jernbanen.dk ret til at offentliggøre billedet med fotografens navn angivet i øverste venstre hjørne (f.eks. S. Nygaard, W. Skov eller S. E. Vissing). Din mailadresse vil aldrig blive offentliggjort eller delt med andre.

Har du gamle billeder i papirformat, som dias eller som negativer, så kontakt redaktionen på mailadressen: tommy@jernbanen.dk med henblik på at finde ud af, om materialet kan scannes.

Er dit billede allerede på Jernbanen.dk eller har du andre interessante billeder, der ikke forestiller rullende materiel, så er du meget velkommen til at vise dem i Jernbanen.dk´s forum. Hvis dit billede er af ældre dato, er du meget velkommen til at vise det i det Jernbanehistoriske forum.

Redaktionen ser frem til at modtage rigtig mange gode billeder af danske lokomotiver og vogne, og siger på forhånd mange tak!


Indsend billeder

Tommy Nilsson
Webmaster
Jernbanen.dk

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak