Museumsinspektør til Jernbanemuseet, ikke så ringe endda!

af Steffen Dresler, 25/10 2012, 14:16 (4213 dage siden) @ ove

Kære Ove m. sikkert fl.

Jeg tror nu ikke du skal være så bekymret og måske ovenikøbet glad for, at det ikke er en ”jernbane nørd” man søger i den/de aktuelle annoncer.
Museet er for HELE Danmark med bl.a. Hr. og Fru kaffebord, småbørn, større børn, unge og gamle, erhvervsaktive, pensionister og en masse andre grupper. Og museet ville helt sikkert være gået neden om og hjem, hvis det kun var for de jernbaneinteresserede.
Museet skal jo vise den danske jernbanehistorie (både DSB som privatbanerne) i al almindelighed og som en del af industrialiseringen frem til vore dage og sikkert også et ”kig” ind i fremtiden.
I PRINCIPPET er det fuldstændigt ligemeget om den nye museumsinspektør kender forskel på en MY og en damper, det skal nok komme hen ad vejen. Den nye inspektør skal – inden for de økonomiske rammer – fastholde det gamle, udvide og tiltrække yngre besøgende bl.a. ved hjælp af tidens tekniske muligheder og ”sprog”, være ansvarlig for planlægning og gennemførelse af udstillinger og meget, meget mere. Men det HELE sker jo i et samarbejde med den anden museumsinspektør, der ikke er skiftet ud (hvorfor vi hér har rutinen mv.), der er ansvarlig for samlingerne (med kendskab til hvad det er) og direktøren, SAMT DSB museumstog (DE kender til gengæld forskel på en MY og en damper) samt alle specialisterne, der frivilligt er tilknyttet museet. Så det er jo ”bare” en ny mand på jobbet, der skal køre videre og udvikle det allerede fastsatte og have ideer med fremtiden. Og så er det vel også godt at have en person, der IKKE er forudindtaget p.g.a. interesse, hvad der ”sælger”, ikke sandt?
Jeg havde jo nok fyldt remisen med dampere og sove- og spisevogne. Det var nok afgået ved døden ret hurtigt. For i sidste ende er museet OGSÅ en forretningsdel af DSB og IKKE et museum under Nationalmuseet og underlagt museumsloven. Dette giver så mange gode muligheder og DET skal bl.a. den nye museumsinspektør (og direktør) være med til at udnytte!
”Den gamle garde” på museet (dem over 60 år) fik et tilbud man ikke kunne sige nej tid både pensionsmæssigt som økonomisk af DSB. Derfor 3 nye personer på posterne med frisk mod, plejer er død og anden tilgang. Vel slet ikke et dårligt udgangsgrundlag, vel?
Jeg glæder mig i hvert tilfælde SELVOM jeg som person holder af det trygge og ”de gamle”. De gjorde det (bandeord) godt!!!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak