Den gamle godsforbindelsesbane over Frederiksberg

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 30/3 2016, 10:46 (2953 dage siden) @ Erik V. Pedersen

(...)
Men var det ikke noget af en hidsig stigning? Der var jo ikke de store muligheder for "at løbe fart i kareten" inden stigningen. Skydelokomotiver var der vel ikke tradition for?


--------------------------

Som "medlem" i DMJK -"på tålt ophold" de første par år, og som betalende medlem fra ca. 1954, kan jeg godt huske lyden i klublokalet på Nørrebro station, når et af de største godstog om aftenen, 2091 til Korsør, slæbte sig op ad stigningen fra Lersøen og forbi perronen på Nørrebro.

Hver byggeaften talte vi aksler (jeg husker dog ikke antallet), men husker ganske godt, at nogle aftener kørtes der vist ikke hurtigere, end man kunne gå ved siden af (vi sad jo og byggede modeljernbane næsten lige nedenunder sporet - vi sad under perronen for tog mod Vanløse, med sporet lige på den anden side af betonvæggen.

Det var damplokomotiver, og trækkraften var vel afhængig af både maskinen, men også føreren. Når så først maskinen var kommet op og forbi, kunne man høre, at det begyndte at gå hurtigere og hurtigere, efterhånden som "halen" blev mindre og mindre.

Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=marts-2016

[image]
.

--------------------------------------------------------
Stor gengivelse af meget lille tegning:

[image]

"Her sad vi"

Mon ikke man kan danne sig et indtryk, selvom tegningen er "lille"/utydelig. Vi havde "rimelig god" kontakt til 2091, når den kom asende forbi kl. ca. 21.29, ofte lige samtidig med pølsespisningen (pølser fra pølsevognen ovre i gadesammenløbet Mimersgade/Nørrbrogade ved den udsat beliggende bank (godsvogne, der kørte for langt) :-) .

Ved det højtstående "Her" var et smalt rum, der ledte hen til en udvidelse af lokalet (det lavere "Her"). Den antydede skillevæg mellem de to rum, var her erstattet af et par kraftige betonsøjler, og mellem disse var etableret (er stadig ???) et kraftigt arbejds- og pølsebord. Der er "godtnok" spist mange pølser ved dette bord i årenes løb.

Mon ikke en "Søren fra KM" er i stand til at finde et godt gammelt foto af dette arbejdsbord i et arkiv ??? (har set et sådant -- dengang).

Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=marts-2016

[image]
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak