DSB i Nordjylland 1972-1974, film

af Jaer, Aarhus, 19/11 2016, 21:50 (2724 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Pragtfulde optagelser!

I 2:18 er der i Hjørring-afsnittet en udkørsel fra Skanderborg.

I 6:32 ses nedenstående scene, som ikke kan være Frederikshavn. Men hvor den er fra, har jeg intet bud på.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]


Kvissel station med tog mod Frederikshavn.

Mvh Jørgen


Det kan ikke være Kvissel set mod Frederikshavn. Der var ikke så mange spor til højre (mod syd), og Kvissel fik først PU-signaler omkring 1980.

Mit første indskud er, at det er fra Hjørring mod Frederikshavn. Det stemmer med La-tavlen og sporene, men jeg er lidt i tvivl pga. bygningerne til højre. Hvis det er fra Hjørring, så lå slagteriet hvor den høje bygning er, men jeg synes bare ikke rigtigt, den er, som jeg husker det. Ligeledes er jeg i tvivl på grund af broens udformning.

Jeg er helt enig i, at vi ikke er i Kvissel, der først fik PU'er 29. maj 1980. Det kan ikke afvises, at det er østenden af Hjørring station set mod Frederikshavn. Hjørring havde på dette tidspunkt PU'er, hvilket vi kan se på andre klip på filmen. Alle de viste klip viser dog PU'er i Aalborg-enden (vest-enden) af stationen. Broens konstruktion er ret speciel. Vi burde kunne finde ud af, om den ligger/har ligget i Hjørring. Som jeg husker det, var/er der en stioverføring i østenden af Hjørring station og den skar jernbanen i en spids vinkel.

Hvis man kigger på det nederste billede i dette indlæg

http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=4510

vil man kunne se, at det er den nævnte stioverføring, der danner den bue, der får vejoverføringen til at ligne en særlig konstruktion. Jeg sætter mine sparepenge på, at billedet er østenden af Hjørring station set mod Frederikshavn.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Forhåbentligt har du ikke så mange sparepenge, for jeg bliver mere sikker på, at det ikke er Hjørring.

Vedlagte billede har jeg taget i maj eller juni 1986:
[image]

Jeg savner både læsserampen (kvægrampen; i "gamle dage" holdt Landboforeningen med tilhørende marked til ovre til venstre i billedet) til venstre, læsseprofilet og vejehuset i smalfilmen.

/Jan


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak