Smalsporet bane mellem Aabybro og flyvestation Aalborg

af flyve90, 1/5 2017, 22:35 (2553 dage siden) @ Gert

Det jeg ved er at banen åbenbart er bygget tidlig i krigen (1940), at den gik fra Aabybro Station via "Munidorf", en attrap landsby ( og ammunitionslager)ved godset Birkelse, via Haldager og langs Limfjorden til flyvestationen, hvor sporet endte parallelt med enden ad et sidesporet fra Frederikshavn Aalborg Fjerritslev banen, dybt inde på flyvestationen.
Jeg er bekendt med A.C. Johansens bøger om de tre flyvestationer omkring Aalborg. Ligeledes Lokalhistorisk forening for Aaby sogns årsskrift 1994 hvori banen er omtalt, ligesom deres foto af Munidorf. Desuden ser man tydeligt Munidorf tydeligt på luftfotos fra 1945
Det jeg er på jagt efter er lidt om opførelsen, driften med de to lokomotiverne David og Goliat, og banens endeligt, så er der nogen der kan føje lidt til denne banes historie? Var sådan en bane noget de havde med fra Tyskland eller "lånte " de den fra danskerne?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

DSB MY1155
Gørlev Sukkerfabrik
Gørlev Sukkerfabrik

I 1911 stiftede en kreds af sjællandske landmænd Sukkerfabrikken Vestsjælland A/S. Her er historien om Gørlev Sukkerfabrik og det tilhørende omfattende banenet på over 87 kilometer smalspor, der blev befaret af 7 damplokomotiver og 7 diesellokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak