Banens nips - hvad er dette?

af Søren Johannessen, 22/8 2017, 21:41 (2445 dage siden) @ JørnK

Her er anbragt en af de store runde samleboxe , som samler kabler fra vejsignaler, bomme mm. ,hvorefter der går et fælleskabel ind i overkørselsskabet ( DSI 55 ) der ligge en på hver side af landevejen

Den officielle betegnelse for et sådant, er et Fordelingshus (eller uofficielt en "skilpadde"), de findes i flere størrelser, og er typisk af støbejern. De mindste af slagsen kaldes Kabeldåser og de benyttes typisk yderst i kabelnettet, i et sikrings- eller overkørselsanlæg, f eks til at danne overgang mellem et enkelt kabel og f eks tilledningerne til en sporisolation, eller et sporskiftedrev.
I den moderne udførelse er et fordelingshus en lodretstående klemmerække på en jordfod, med en hætte af et PVC-kloakrør med endedæksel, over.
Fordelingshuse er dog normalt ikke anbragt i et betonflise-hus, som det afbillede, men er beregnet til selv at "stå ude om natten".
Jeg hælder mere til at betonflise-huset er hvad vi normalt kalder en kabelbrønd, dvs en brønd, der er stor nok til at man kan kravle ned i den, og hvor flere traceer af hulblokke (betonrør) afgrener, eller skifter retning, f eks 90 grader ind under et spor. At trække kablerne på en station i hulblokke har den fordel (frem for blot at nedgrave dem) at man kan trække nye eller fjerne gamle kabler, uden at skulle grave, hvis der er behov for ændringer/udvidelser i anlægget.
Det er den gammeldags måde at lave kabelanlæg på, der svarer til den moderne, hvor man graver tomrør ned (af plast), og senere med trykluft blæser bundter eller enkelte lyslederkabler gennem tomrøret, efter behov.
Mvh
Søren


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak