ØSJS-tog på Lille-Syd (+1 foto)

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 28/3 2018, 14:46 (2221 dage siden) @ Niels Munch

Vi skulle til Vordingborg med visit i Køge og fik derfor afprøvet denne forbindelse. Vi sad i den bagerste Sm, og ved afgangen fra Roskilde konstaterede jeg, at vognen måtte være fjernstyret, da der ikke var nogen lokomotivfører i det forreste førerrum. Men nej - han sad i det agterste førerrum og kørte baglæns til Hårlev.

..... og på et tidspunkt satte han vognen i frigear, forlod sin plads og billetterede passagererne. Og så var det, man spekulerede på, om det foregik ligeså i den forreste Sm .....

Bedste hilsener & go' påske
Niels

---------------------------------------

Det har vi (der har alderen) hørt mange eksempler på, men er det (så mange) vandrehistorier ??? Jeg hørte om det første gang som ungt medlem i DMJK (omkring midt i 1950´erne), men alle jb.interesserede (der har alderen) kender formentlig "træklodsen" fra skinnebusserne. Den var god i mange situationer, men også MEGET farlig i andre.

Som jeg lige husker det lige her, nævnes der i en af de seneste bøger om Langelandsbanen ("Langelandsbanen - Danmarks smukkeste jernbane 1911-1962"), en lignende grufuld historie.

Erik V.
www.evp.dk

[image]
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak