Avatar

Københavns Frihavn - eller hvor - og hvad (epilog)

af Morten Flindt Larsen, København K, 14/6 2018, 18:07 (2145 dage siden) @ Niels Munch

Efter vellykket udgang på denne tråd, hvor hele 2 damplokomotiver på www.kbhbilleder.dk er blevet identificeret og stedbestemt, rettede jeg henvendelse til Københavnske Billeder.

Sagen havnede hos en studentermedhjælper, der ikke kunne tage stilling til, hvorvidt stedsangivelsen "Københavns Frihavn" burde rettes på grundlag af oplysningerne i nærværende tråd.

Således er jeg også her strandet - som ved ret mange lokalarkiver, der har billeder på www.arkiv.dk - på en tilsyneladende ulyst til at ville korrigere billeddata.

Måske skyldes det, at disse arkiver tæppebombes med data fra div. facebookgrupper, hvis troværdighed eller seriøsitet som sikkert bekendt kan være meget svingende?

Hvad mener MFL, som ved arbejdet med DJMs billedsamling må have erfaring på feltet?

Hej, Niels, og undskyld det sene svar,

Så vidt at jeg har fået oplyst, så modtager DJM kun meget få henvendelser om den del af museets billedsamling, som er gjort tilgængelig på jernbanekilder.dk, og der er som regel tale om uddybende og supplerende bemærkninger, ikke egentlige fejl. Jeg tror nok, at det skyldes, at museet - som alle andre - ikke lægger billeder på jernbanekilder.dk, som man ikke er tilnærmelsesvis 100 % sikre på er identificeret korrekt.

Egentlig ulyst til at ville korrigere billeddata, har jeg aldrig hørt om, men i sagens natur er der en redaktionel linje i de oplysninger, der bliver knyttet til materialet. Jernbanekilder.dk er hverken en materieldatabase eller et sted, hvor der bruges resurser på at skrive "jernbanehistorie", som kan findes andre steder. Det kan dog være nødvendigt for særlige fotos, f.eks. af specielle begivenheder, lige at give en kort beskrivelse af, hvad der egentlig foregår på billedet.

Museet har desværre ikke nogen studentermedhjælper til den slags, men trækker i nogen udstrækning på frivilliges hjælp. Jeg ved ikke, om det er derfor, at billedregistreringerne som regel hurtigt bliver korrigereret. Man arbejder vistnok på en anden måde i Odense-samlingen end i dit eksempel.

Tæppebombninger med data fra div. facebookgrupper, hvis troværdighed eller seriøsitet kan være meget svingende, kender museets efter det overfor mig oplyste heller ikke til. Måske skyldes det, at museets i tvivlstilfælde selv søger hjælp i diverse fora til at få "vanskelige sager" identificeret, som regel med fremragende resultat.

Og så bærer jernbanekilder.dk jo præg af at være lidt anderledes skruet sammen end mange lokalarkivers portaler, så måske er det her lidt enklere at korrigere oplysninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige. Pris 90 kr.

Læs mere
Militære jernbane transporter i 1930erne
Militære jernbane transporter i 1930erne

Per Finsted fra Dansk Militærhistorisk Selskab (www.chakoten.dk) har skrevet en artikel om militære jernbanetransporter i 1930erne. Jernbanen.dk har leveret tegninger til artiklen og har som tak fået lov at bringe artiklen her.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak