Fra Grindsted mod Bramming del 2

af kbayer, tirsdag 09. oktober, 2018, 16:48 (6 dage siden)

På et bitte stykke jernbane ud af Grindsted by og en lille bydel, der hedder Søndervang er der 3 flotte vejbroer over banen. Den første fører Vejlevej over banen, den næste hedder Tingvejen og fører vejen mellem Give og Esbjerg over banen, og den sidste fører Ribe Landevej over banen.

Som historielærer har det i øvrigt altid været en fornøjelse af tage mine unger med ud til området, lade dem gå på skinnerne, lade dem rutsje ned ad skråningerne ved den sidstnævnte vejbro, og til sidst lade dem gætte, hvor skinnerne endte henne. Det vidste de færreste, selvom de boede i Grindsted!

Men her kommer du med på tur langs skinnerne og ud under broerne, og så med et lille glimt af eftermiddagsgodstoget på vej mod Bramming. Billeder af den gamle Ribe Landevej-bro er fra 1971 (mener jeg) og de nyere er fra 1973.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Fra Grindsted mod Bramming del 2 - kbayer, 09/10 2018, 16:48 [*]
Dampvogne ved privatbanerne
Dampvogne ved privatbanerne
En række afsnit fra bogen ´Danmarks Damplokomotiver´ af William Bay udgivet i 1977, er samlet til denne artikel. Den omfatter dampvogne fra Gribskovbanen, Randers-Hadsundbanen, Langelandsbanen og Hornbækbanen.
 Læs artiklen 

Jernbanebøger

På nattog med de sorte mænd
På nattog med de sorte mænd
Pris 251,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2018 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen