Endnu eksisterende smalsporede danske industribaner??

af Bent Hansen, 17/1 2024, 19:36 (122 dage siden) @ re20000

Hej.

Jeg tror ikke, jeg behøver at forklare her, hvad ledningerne ikke er til? Jeg har på mine mange dambrugsbesøg set både isfugle, hejrer, fiskeørne foruden rågefugle. Trådene skulle holde fjerkræet væk. Isfuglene er dog ligeglade, men de er også kun en trussel mod yngel. En bruger viste mig klækkehuset med et hul i ruden. Skjult kamera, viste tyven - en isfugl.

Hejrerne har jeg se flyve under trådene. Disse fugle er åbenbart ikke så dumme, som de ser ud til. Til gengæld har jeg været med til at befri en musvåge fra trådene. Det ville godt nok ikke befries, men det bestemte den nu ikke. Den vidste åbenbart ikke, at den var fredet.

Jeg har godt 10 cm A4-mapper med dambrug samlet siden 1979. Nogen samlet artikel har jeg aldrig skrevet, men talrige småindlæg i Tipvognen, og en større artikel i Drehscheibe er det blevet til. Også Bahn-Express har bragt oplysninger. Desuden har jeg kørt rundt med flere udlændinge og vist frem for et antal danskere, der ville købe troljer til deres egne havebaner.

Sjovt nok kendte jeg ikke Østerbygård, før nogen læste om det netop i Drehscheibe. Med nogen møje møje fandt jeg det efter beskrivelsen.

På min side, bentsbane.dk er der åbenbart også nogle indlæg om dambrug.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak