Nora Bergslags Veteran-Jernväg

af Niels Jensen, 6/4 2024, 17:57 (23 dage siden) @ Hans T. Møller

Jeg har været der flere gange om sommeren. Et fantastisk uberørt jernbanemiljø med stationen i Nora liggende lige ved søen. Samlingen af rullende materiel er også enestående. - Og så er der selve Nora stad. Byen er en af de bedst bevarede træhusbyer. med mange hundrede års historie. Endvidere er den kendte svenske kriminalforfatter Maria Lang (hun hed rigtigt Dagmar Lange) fra Nora - og flere af hendes bøger(mange er filmatiseret) foregår netop i Nora.
Jernbanen Nora-Ervalla åbnet i 1856 var Sveriges første normalsporede jernbane åbnet 1856. Stationshuset i Järle er Sveriges ældste stationshus.
Der er flere interessante overnatningsmuligheder i og lige omkring byen. Bl.a. lige ved Maria Langs gård ligger der ganske umotiveret et større hotel .og konferencecenter, der under Den kolde Krig blev bygget som domicil for en udflyttet svensk totalforsvarsledelse. Men det er en hemmelighed, som ikke bør videregives... Her kan overnattes i celebre omgivelser - til en rimelig pris. Der kan også overnattes på stadshotellet - et sådant har alle svenske provinsbyer med respekt for sig selv...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak