Det ryger på strømaftageren når en spansk AVE... (Generelt)

af esni, onsdag 10. januar, 2018, 21:57 (372 dage siden) @ re20000

Kan hænde der stadig er traktion på mens han begynder at sænke strømaftageren. så er der jo ikke så meget pres op mod tråden. Det gælder jo om at få så meget opskud på som muligt. Men der skal altså også nogle Ampere igennem når der kun er 1500 volt at gøre godt med.
Gu ved hvor længe fotografen måtte vente før der kom et tog der måtte stoppe...

Nold

Og så er DC jo helt fantastisk til at lave lysbuer.

Indtil fornylig var der mange af sporene må Geneve Cornavain, der kunne kobles om imellem 1500 V DC og 15 kV AC, og det kunne rangerlokomotiverne også..

Man kunne så fx se en ekspres ankomme fra Lyon med en eller to BB72 foran. De kobles af og kører i hus - store lysbuer . Så larm fra kørestrøms omkoblerne, og lidt efter kommer SBB rangerloko drønene med små AC gnister og kobler til stammen. Påny larm fra omkoblerne, og stammen køres bort med flotte fede lysbuer.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark
Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.


 Læs artiklen 

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen