Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DJK's S-Tog. Hvornår kommer man til at se det i drift?

af L.H. Jensen, 8/4 2011, 09:08 (4779 dage siden) @ UTJ

Tankeeksperiment...

Hvis nu alle dem, der drømmer, gerne vil have og godt kunne tænke sig... mødte op på de respektive arbejders steder 7-8 timer ugentlig de næste 3-4 år, så vil der nok være stor sandsynlighed for at der kommer noget S-Tog ud at køre.....

undskyld, kunne ikke lade være :-D

Jeg tror at lysten til at holde røde S-tog i stand døde, da asbest-sagen gjorde det af med de to to-vognssæt, som lige så godt kunne have været sanerede i stedet for helt ophuggede (det ene var i fuld gang med at blive sat i stand). Men sådan gik det og så forsvandt interessen. Jeg tror vi skal være mere end heldige hvis vi nogensinde får noget rødt S-tog (sikkert kun to vogne) ud at rulle igen og de to firevognstog giver nok ikke megen inspiration før end om mange år, hvis de kan holde sammen så længe.

Både Henrik C og UTJ har ganske ret!

Men for nu at foregribe efterfølgende indlæg med påstande om DJKs "manglende overblik" og ditto "ansvarlighed" er vi nødt til at have lidt baggrund på banen:

Da 2. generations S-togene stod overfor udfasning forespurgte DJK Jernbanemuseet om deres planer mht. bevarelse, da man netop ønskede at koordinere bevarelsesindsatsen. Fra museet lød svaret, at man kun ønskede at bevare et 2-vognstog, samt at det skulle være et "Nordbane-sæt". Da således ikke andre ville, lagde DJK "billet ind" på et 4-vognstog.

I den halvtolvte time valgte museet så alligevel at erhverve et 4-vognssæt og i stedet lade det delvist renoverede 2-vognssæt skrotte.

Og derfor er det pt. bevaret to ens 4-vognstog ...

Men da interessen blandt de frivillige S-togsentusiaster (dem der tør få beskidte hænder og ikke bare vil tage billeder ...) for at renovere et togsæt er mindre end ringe efter skandalen omkring det ophuggede togsæt (og hensættelsen af det flot renoverede brune togsæt), og da DSB S-tog angiveligt slet ikke er interesseret i at få veteran-S-tog ud at køre, er chancerne for at få et 2. generations S-tog i drift nærmest ikke eksisterende. Og planerne om nyt signalsystem samt på lidt længere sigt førerløse S-tog vil uden tvivl lægge ideen helt "i graven".

Derfor skal der da selvfølgelig bevares et 2. generations S-tog under alle omstændigheder, og selvfølgelig skal de to ejere af 4-vognssættene da i fællesskab finde en løsning.

Men udspillet må komme fra Jernbanemuseet ...

Mvh
LH
(tidl. DJK-formand)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak