Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Mere tog -mindre fly? (Generelt)

af XAL Olesen, 2/5 2020, 11:30 (1455 dage siden)

Coronakrisen og støtteordinger til flyselskaberne kaster nogle ideer/krav/forslag på bordet. Air France får kun statsstøtte hvis indenlandske ruter under 2½ time nedlægges (forslag).

https://www.railwaygazette.com/news/trains-prioritised-over-planes-in-air-france-rescue... (på engelsk men her er lidt oversat af google translate):

Ifølge finansminister Bruno Le Maire skal en støttepakke på 7 mia. EUR til Air France-forretningen gøres betinget af at begrænse konkurrencen med jernbanetjenester. Dette betyder, at Air France ikke ville have tilladelse til at transportere indenlandske passagerer på flyvninger, der varer under 2 timer og 30 minutter på ruter, hvor der er et klart jernbanealternativ.

Greenpeace er også på banen med et oplæg/krav til SAS der citeres her:

Med det samme forbyder alle ruter, som kan nås med nattog eller med bus eller tog på under seks timer. På sigt bør alle indenrigsruter og korte ruter, der kan nås på relativt få timer, og hvor der findes et mindre klimaskadeligt alternativ, droppes.

Kilde: https://www.greenpeace.org/denmark/vi-arbejder-med/klima/hjaelpepakke-skal-stille-groen...

Jeg har lidt svært ved at se Danmark uden indenrigsfly efter coronakrisen, selv om jeg ikke kunne drømme om at flyve, når der er et tog som alternativ (ejer ikke en bil og har aldrig gjort det).

Mvh
XAL Olesen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak