OT: Rutebiler med behovsstandsning (Generelt)

af Niels Munch @, lørdag 28. november, 2020, 07:24 (56 dage siden) @ kme

På nudansk hedder det "vinkestop", og af "Fælles landsdækkende rejseregler gyldig fra 1. januar 2020" fremgår om "vinkestrækninger":

"8.2.Standsning mellem busstoppesteder
I byerne standser busserne kun ved de faste stoppesteder, som er anført i køreplanerne. Hvis de trafikale forhold uden for byerne tillader det, og der er mere end 600 meter mellem stoppestederne, kan kunden på de fleste almindelige buslinjer stige af og på bussen, selv om der ikke er et stoppested. En sådan strækning er en vinkestrækning. Vinkestrækningerne kan fremgå, når kunden søger i Rejseplanen. Specielle linjetyper (fx X-busser, R-busser, S-busser m.m.) standser KUN ved de anførte stoppesteder. Når en kunde ønsker at komme med bussen på en vinkestrækning, skal der gøres tydeligt tegn i god tid. Når det er mørkt, bør der bruges lommelygte eller refleks for at fange chaufførens opmærksomhed. Når kunden ønsker at stige af bussen på en vinkestrækning, skal kunden i god tidbede chaufføren om at stoppe. Der stoppes kun på steder, hvor det er lovligt at standse ifølge færdselsloven. Det er chaufføren, der afgør, om det er lovligt og forsvarligt at standse bussen."

Kilde: https://dinoffentligetransport.dk/kundeservice/raad-og-regler/alle-rejseregler/ .

I byzoner kan der for særlige servicebuslinjer mellem faste stoppesteder også forekomme vinkeområder; det vil fremgå af planen for servicebuslinjen.


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen