Benny Engelbrecht kan nu koncentrere sig om trafik (Trafikpolitik)

af Niels Bak, fredag 22. januar, 2021, 02:34 (38 dage siden) @ Jens Hansen

Der var en transportminister

Der var en boligminister

Der var et transport og boligministerium, med en departementschef.

Gæt hvem som kørte butikken.

JH

Den konstruktion er ikke særlig usædvanlig for nogle af de mindre resortområder, især hvis flere områder på et tidspunkt har været samlet under samme minister. Mest tydeligt med Ligestillingsministeriet, der aldrig har haft eget departement, men har flyttet rundt i både Udenrigsministeriet, Fiskeriministeriet m.fl. Og nu er det altså Boligministeriet der holder flyttedag.

Andre ministerier/departementer har modsat haft flere ministre - fx i Udenrigsministeriet, hvor både Udenrigsministeren og Udviklingsministeren huserer, og på et tidspunkt var der også en tredje (jeg har glemt titlen).

Men at man nu skiller boligområdet ud fra Transportministeriets departement og formentlig over i Indenrigsministeriet, skal man ikke lægge andet i end at regeringen gerne vil have de to områder ind under samme minister, og derfor er det naturligt at flytte administrationen også, så ministeren kun skal have med et departement at gøre. For Engelbrecht som minister betyder det lige nøjagtigt ingenting, da han ikke sad med området alligevel, måske ud over, at han nu formentlig får et lidt mindre departement, men som så kan koncentrere sig om kun at servicere ham og hans område.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen