Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tilladelse til at besøge drejeskiverne i Randers og Odense? (Generelt)

af Jan K., 26/8 2021, 17:03 (976 dage siden) @ Jan K.

Jeg er en hjemmefødning...

Erkendelsen faldt, da vi hvislede gennem Bramming og det slår mig, at så langt østpå har jeg ikke vovet mig i over tyve år... :-D

1½ time efter afgangen fra Esbjerg ruller vi ind på Odense station. Museet ligger to perronspor og et trådhegn lige overfor, men kan ikke se nogen skilte? Går længere ned på perronnen og over en yderste futuristisk cykle-/gangbro. Fint overblik heroppefra, men hvis du istedet går gennem banegårdscentret og til venstre, ved jeg nu, at du kommer direkte til Museet. Jeg gik hele vejen rundt om Museet istedet...

Gitte er mærkværdigvis taget på ferie, men var så sød at give mig en fuldmagt til at gå forbi eventuelle afspærringer. Så da jeg har fået min billet, er det direkte ud til drejeskiven, en hurtig krammer og den bliver gennemfotograferet.

Besøget bekræftigede forøvrigt, at skivens konstruktion følger tegningerne fra A. R. Christensen "Vej- og Jernbanebygning". Kan findes på Erik Olsens fine side... http://www.modelbaneteknik.dk/bog/bog.htm

Afvigelse er (naturligvis) motorarrangementet og til dels fundamentet til kransskinnen.

Indfatningskransen er støbegods og har "altid" forestillet mig, at den oprindeligt har været overfladebehandlet med sort asfaltmaling, men efter at have krattet lidt i den moderne gule maling den nu har, er jeg ikke så sikker længere.
Der er et par andre skiver rundt omkring med lignende støbegodskranse, har disse også altid stået i rå, ubehandlet form?

Var selvfølgelig rundt på hele museet og havde en dejlig dag. Det er lidt ligesom at komme hjem! :-D

Hjemturen foregik med IC4... klart vores smukkeste togsæt, men indeni? Min plads var ud for en viduesstolpe og kan knap have mine ben mellem sædesættene... flyttede naturligvis, men hvilken kontrast til mit "ud-tog", hvor der var et bord, oceaner af benplads og kæmpe panoramavindue. Gamle IR4 vinder stort!

Fik forresten Orange billetter a' 81 kroner... :-|

Billeder kan hentes her (37 MB) https://www.mediafire.com/file/8mz6v4v0h7wd4en/Odense.zip/file
De er at betragte som supplement til ovennævnte tegninger og taget med henblik på fremstilling af model. Billederne kan frit bruges og hvis nødvendigt, kan du få et sæt fuld størrelse (36 Mp).

Tak for hjælp her og stor tak til Museet og ikke mindst Gitte for hjælp og venlighed.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak