Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Alstom og DB starter prøvedrift med batteri Talent 3 (Generelt)

af andersj @, Aalborg, tirsdag 25. januar, 2022, 01:50 (207 dage siden) @ Thorkil Olesen

Det var iøvrigt siden 2018 ikke planen, at Talent3 skulle sælges med batterier. Istedet blev der arbejdet på en efterfølger til T3 platformen. Dette ingeniørarbejde er nu overført til Coradia Stream.

/Lasse


Vil det sige, at der kommer en udgave af Coradia Stream med batteripakke?

Vil det i givet fald kunne køre sammen med de Coradia Stream, som DSB har bestilt?

Der kommer vel kun en hvis den bestilles. Indtil videre er der kun bestilt en hydrogen udgave i Italien. Stream har den udfordring at det er mellemvognen der indeholder alt traktionsteknik, så mindstelængden er 3 vogne og markedet for batteritog er i høj grad på 2 vogne pr. togsæt.

Men i princippet kan DSB bestille en håndfuld Coradia Stream fra rammeaftalen med batteripakke, som så kan indsættes på direkte tog til Struer. Følgende blev endda aftalt i sommerens infrastrukturaftale:

Parterne er desuden enige om at gennemføre en undersøgelse af mulighederne for, hvorledes batteritog kan bruges i landsdelstrafikken og dermed muliggøre en fastholdelse af en direkte togforbindelse mellem København, Herning og Struer.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Fra ´De gode gamle dage´
Fra ´De gode gamle dage´

Morten Flindt Larsen har samlet en lang række små historier og anekdoner, der fortæller om livet ved banerne, den gang tiden var en anden i ´De gode gamle dage´. De stammer fra tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v. som Morten har gennemlæst.

Læs mere
3 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak