Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sommerhovedbrud..... (Billedegætterier)

af UTJ, 22/7 2011, 14:14 (4670 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

1980. Toget kører til Odense. Det er første mulighed for et valgt: enten mod Svendborg eller videre mod Lillebælt. Svendborg er jo som bekendt en blindgyde siden 1964, så den duer ikke, da der ikke er noget loop ned ad den bane, medmindre et eller andet havnebanefnidder gør det ud for sådan noget..

Vi fortsætter til Jylland. Vejle er næste mulighed. Enten gennem Grejsdalen eller til mod Århus. Århus er fin, men hvis ikke man kan vende her, skal toget videre ud på Djursland og dette er heller ikke relevant. Vi fortsætter mod Herning. I Herning kan man køre til Holstebro eller Skjern. Skjern-vejen fører også til Herning i samme retning som den direkte vej over Aulum. Det vil sige at man i denne retning havner i Struer og dermed videre til drejeskiven i Thister hvis man fortsætter lige ud.

Men hvis Horsens Vestbaner havde eksisteret kunne den bruges til at bringe toget tilbage uden skift af køreretning.

Det var de indledende tanker......andre må tænke videre ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Struers lokomotiver 1890-1960
Struers lokomotiver 1890-1960

Fhv. trafikinspektør Georg A. Wienecke skrev op gennem 1990´erne i alt 34 afsnit om Struers lokomotiver. Wiencke var ikke den mest strukturerede person og han afsporede hele tiden med spændende anekdoter og oplysninger fra resten af Jylland.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak