Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Indretning af Kh, perroner mm (Generelt)

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 29/9 2011, 13:47 (4601 dage siden) @ gamle ole

Hej
Sad og genlæste tråden om udstillingerne i 59 herunder Kh.
Kom i tvivl om nuværende "perronstatus" mm.
Visse perroner er blevet forlænget/ombygget, og nogle er ikke.
EVP har en glimrende tegnig af oprindelig plan. Hvad er der blevet af mellemgangen mellem de gamle afgangshaltrapper og ankomst ditto? Der må formodentlig være et "rum" stadigvæk på nogle af de ikke ombyggede perroner, eller hvad?
Og er den tværgående overgang inde under bygningen ud mod banegraven ikke længere eksisterende?
(havde et job som avis/bladsælger på peronnerne i midten af 60erne. Der trillede vi ud med bladvognene af to små døre fra tunnelen ved trappen fra afgangshallen. Smart at kombinere togstudier med indtjening samtidig):-P

Hilsen Ole

---------

Hej Gamle Ole ! ! !

Jeg så dit tilsvarende indlæg i tråden om udstillingen på Kh i 1959 for et par dage siden, men tænkte, at der måtte være læsere, med daglig gang på Kh, der var bedre til at svare på dine spørgsmål.

Det synes at være "gået i glemmebogen", i og med, at spørgsmålet gled ud gennem bunden af høje spalte 5-7 timer senere, --så godt, at Du bringer det op som selvstændig tråd - Nu kan det vel så leve to-tre døgn, --afhængig af andres spørgelyst, indtil det også glider ud gennem bunden af venstre spalte.

--------

Jeg har aldrig været tjenestegørende på Kh, så jeg kender ikke dens nøjagtige indretning, og den gang Du skriver om -ud mod banegraven- er mig ganske ukendt. (Den synes da heller ikke, at være markeret på nævnte plan af Kh, men har vel oprindelig/på et tidspunkt været benyttet til transport af rejsegods m.v. til/fra den store rejsegodseksp. midt i hallen og ud til perronerne ???

De andre tværgange er benyttet på forskellig vis, og det ville stadig være fint med beskrivelser / fotos fra "folk" med deres gang på stedet. Ganske kort kan det dog nævnes, at perronerne 2 og 3 (måske også 1 -det husker jeg ikke lige her på siddende ...) stadig har nedgang fra gamle afgangshal til perronerne, der nu er forlængede hen til trapperne ligesom der er bygget elevatorer for passagererne.

Perronerne 4-6 må andre svare for, men de samme elevatorer er formentlig opført på samme steder her.

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=jernbaneudstilling---1959

(I øvrigt er der opdateret med flere, tilsendte og egne, fotos på Frederikssundsbanen og Nordbanen - Kystbanen følger senere på dagen/aftenen. - Der er dog plads til flere, så der er ingen grund til at holde sig tilbage, -det sku´ da lige være sommervejret:-) )
http://evp.dk/index.php?page=frederikssundsbanen
http://evp.dk/index.php?page=kobenhavn-h---hillerod
http://evp.dk/index.php?page=hillerod---helsingor-lille-nord


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak