Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

status på lokalbanen og omegn (Nordøstsjælland) (Jernbanen i dag)

af Kim3390, Frederiksværk, 6/10 2011, 00:15 (4592 dage siden) @ Flemming Jakielski

Gamle Ole:

På Frederiksværkbanen skal du ydermere være opmærksom på følgende, det kunne være det havde lidt interesse.

Hillerød station:
Følger du hurtigtogsperronen (den længst væk s-banen, kan ikke huske spornummer) væk fra stationen, altså ggår langs sporet, så vil stien på et tidspunkt dreje væk fra banen i en bue (det er efter broen over Hammersholtvej). Det gik den oprindelige strækning mellem Hillerød statsbanestation over Hillerød Lokal til Skævinge (1897-1950). Desværre er der ikke så mange synlige rester, man kan lige ane skinnerne under asfalten ved de gamle vejoverførsler. På et tidspunkt rammer man et parkeringshus, det er meget tæt på her, at Hillerød Lokal lå, men stationen er i dag revet ned og der er ikke nogen yderligere tegn på jernbane derfra.

Brødeskov:
Når du tager toget fra Hillerød til Hundested (hvis du er med tog), så vil man efter Brødeskov station kunne se, den aldrig åbnede Midtbanes banevold. Det kan anbefales at sidde med ryggen til kørselsretningen (det er desværre en ret kort stump).

HFHJ kører altså i dag, i Midtbanens trace fra Brødeskov til Hillerød statsbanestation. HFHJs tog holder ydermere i dag, ved den perron der oprindeligt var tiltænkt Midtbanen.

Det blev så endnu et længere indlæg, men det bunder nok i, at HFHJ har en stor betydning for mig.

Mvh.
Kim K


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak