Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hamborg-Express (Generelt)

af Svend, 6/10 2011, 13:27 (4592 dage siden) @ Bent Jensen
redigeret af Svend, 6/10 2011, 13:38

Det er ikke rigtig den hed Hamborg-Ekspress, den hed København ekspress og kørte altid med VT08 sommetider i spidsbelastningsperioder var der 2 sæt på. Kørte såvidt jeg husker kl 1800 fra København.

Toget ankom til København H lidt over kl 12. Efter ankomst kørte det tom til Helgoland for tankning og rengøring. Ved 17-tiden kørte det til Frihavnen via Østerport. Efter ankomst af Malmö-færgen kørte det derefter til København H for at afgå til Hamburg-Altona kl 18.

Forbindelsestoget til Malmö-færgen var forøvrigt "Neptun", så det vesttyske og det østtyske togsæt har passeret hinanden et sted mellem Østerport og København H.

Toget - VT 12.5 - blev kørt af dansk personale på dansk strækning, men der var tysk lokomotivpersonale med for at passe det rent tekniske. Jeg ved dog at DB-personalet også fremførte toget, f eks mellem Østerport og Frihavnen (den danske lkf blev i den anden ende) og vist også et par gange helt på egen hånd mellem Nykøbing F og Rødby Færge.

Rent modelmæssigt: Roco har udsendt VT 12.5 som model. Det var lovet at den første udgave skulle være udgaven som "København Express/ Kopenhagen Express"), men vi blev snydt i første omgang. Vi kan så håbe på at den bliver udsendt på et seneret tidspunkt og gerne i en opdateret udgave; de var ikke helt heldige med boggiekonstruktionen i den første (noget med at den er pænest som vitrinemodel).

Der findes enkelte billeder og informationer her
http://www.tog-billeder.dk/ under DSB - Togsæt - DB og DR lyntog
http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?mode=thread&id=13800

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak