Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB standser al kørsel med IC4 indtil videre (Jernbanen i dag)

af KimC, 16/11 2011, 06:29 (4553 dage siden) @ Erik H

Jeg forstår ikke hvorfor man fra politikernes stoppede elektrificeringen af fjernbanerne. Pga. denne mangel på fremsynethed, står man i dag med fletningerne i postkassen.

Beslutningen blev taget af en Nyrup regeringen, som udmærkede sig ved meget hastigt skiftende Trafikministre med holdbarhed som en flaske mælk.
Var der noget de dog kunne blive enige om, var det at tryne private operatørers indtog på DSB's monopol. Derfor kan den "manglende" elektrificering sagtens bunde i at man for at beskytte monopolet valgte at satse på noget som de andre ikke har - et dieseldrevet højhastighedsnet.
Nu står man med den erkendelse, med MR som Intercity, og IC4 grounded, at man heller ikke selv har eller kan få et dieseldrevet højhastighedsnet.

Den nuværende Transportminister vil have IC4, og nævner ikke strøm med et ord. Forhåbentligt forsøger han ikke at redde hvad der kan reddes af monopolet!
Får DSB virkelig IC4 ud at køre, og IC2 listet ind ad bagdøren, kan man bekvemt udskyde elektrificeringen, og dermed bevare DSB's monopol.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak